سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

اولین زائر کربلا کیست؟

علامه مجلسی روایتی را در بحارالانوار نقل می‌کند که بر اساس آن اولین زائر کربلا مشخص می‌شود.

موضوع عبور پیامبران از کربلا و آشنایی ایشان با امام حسین(علیه السّلام) از مسائلی است که شاید تاکنون بارها از منابر و یا مراسم‌های مذهبی آن را شنیده‌ایم، اما باید بررسی کرد این موارد تا چه حد صحت دارد و دیگر اینکه آیا مصادیقی در احادیث اهل‌بیت((علیهم السّلام)) وجود دارد یا خیر.

امام محمدباقر(علیه السّلام) ضمن روایتی طولانی نقل می‌کند،

دوشنبه 1396/8/1 22:52

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

اذعان علماى اهل سنت به عظمت علمی امام باقر(علیه السلام)

خداوند به او نسلى عنایت خواهد کرد که در طول زمان باقى خواهند ماند. پس بنگر که چه مقدار از اهل بیت کشته شدند ولى عالم از آنان پر است، و در مقابل از بنى امیه در دنیا کسى که قابل توجه باشد، وجود ندارد. نظر کن چه افرادى از بزرگان علما؛ همانند باقر و کاظم و صادق و رضا (علیهم السلام) در میان آنان وجود دارد.

 

با مراجعه به تاریخ و کلمات بزرگان و علماى اهل سنت پى مى بریم امام باقر(علیه السلام) مورد احترام و تعظیم عموم آنان بوده است.

خبرگزاری حوزه کلمات برخى از تعابیر علمای اهل سنت در خصوص عظمت و جایگاه امام پنجم شیعیان را منتشر می کند.


*کثیرالحدیث

محمّد بن سعد زهرى (ت: 230 ق)

 

جمعه 1395/10/17 14:22

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

* صفات پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) در قرآن

پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله)، در قرآن با صفات ممتاز و متعددی معرفی شده است که در این مقاله به برخی از آنها اشاره می ‏شود و آیه مربوط به آن نیز مورد بررسی مختصر قرار می‌گیرد.

 

* رحمت برای جهانیان

خدای سبحان، خطاب به رسول خدا(صلی الله علیه و آله) می ‌فرماید: «وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمینَ»[2]؛ ما تو را جز برای رحمت جهانیان نفرستادیم.

در تفسیر این آیه، از ابن عباس روایت شده است: «وجود مبارک پیامبر برای همه اعم از نیکوکار و بدکار، مؤمن و کافر رحمت است؛ برای مؤمن هم در دنیا و هم در آخرت رحمت است؛ ولی برای کافر فقط در دنیا رحمت است. بدین طریق که به برکت آن حضرت بلاهای عمومی که در امت های گذشته بوده مثل مسخ شدن و به زمین فرو رفتن، برداشته شده است.»[3]

شنبه 1395/9/20 20:51

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

امام رضا علیه السام

علی بن موسی بن جعفر معروف به امام رضا (۱۴۸–۲۰۳ق) هشتمین امام شیعه اثناعشری. امام رضا ۲۰ سال امامت را بر عهده داشت. مأمون عباسی او را به اجبار به خراسان آورد و به اکراه، ولیعهد خویش کرد. آن حضرت در طوس به دست مأمون شهادت رسید.

حرم او در مشهد زیارتگاه مسلمانان است. جلسات مناظره‌ حضرت که مأمون عباسی میان وی و بزرگان دیگر ادیان و مذاهب تشکیل می‌داد، معروف است.

نسب، کنیه و القاب


علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی‌طالب، کنیه‌اش، ابوالحسن و مشهورترین لقبش رضا است. برخی منابع گفته‌اند مأمون لقب رضا را به او داد؛[۱] ولی در روایتی از امام جواد(علیه السام) آمده است که این لقب از سوی خداوند به پدرش داده شده است.[۲] صابر، رضی و وفی از دیگر القاب آن حضرت است.[۳]

چهارشنبه 1395/9/10 11:49

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

فضائل اربعین از نگاه معصومین

از احادیث حضرات معصومین علیهم السلام پیرامون فضیلت و ثواب زیارت امام حسین علیه السلام را منتشر می کند.

زائران امام حسین(علیه السلام) زیر پرچم رسول خدا(ص)


امر به زیارت

عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ ع قَالَ مُرُوا شِیعَتَنَا بِزِیَارَةِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ (ع).

امام محمد باقر علیه السلام فرمود:

شیعیان ما را به زیارت امام حسین علیه السلام امر کنید. (1)

يکشنبه 1395/8/30 23:6

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چرا زیارت می‌کنیم؟

ما وقتی کمالات ائمه معصومین علیهم السلام را ذکر می‌کنیم یعنی دوست داریم مثل آنها باشیم،پس باید مثل امام باشیم. «أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاةَ» حسین جان سی تا تیر رها شد اما نمازت را اول وقت خواندی! یعنی ما هم باید مثل او باشیم.

استاد قرائتی در تفسیر فرازهایی از زیارت عاشورا به تبیین آثار و برکات زیارت و لزوم الگوگیری انسان از اهل بیت (علیهم السلام) پرداخته اند.

آثار و برکات زیارت

 

*  قرب به خدا

جمعه 1395/8/21 23:37

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم


شاه‌کار ماندگار علامه امینی

القاب علی (علیه السلام) در کلام نبی (صلی الله)

علامه امینی در کتاب الغدیر 248 لقب و صفت از حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در بیان مبارک حضرت خاتم الاوصیاء حضرت محمد بن عبدالله را به نقل از احقاق الحق ذکر کرده است.

ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم توجه همه ارادتمندان به ساحت قدسی حضرت علی (علیه السلام) را به صفات و القابی که آخرین فرستاده خدا برای وصی و جانشین خود بر لسان مبارک جاری ساخته‌اند جلب می‌کنیم.

 

امید آنکه محبان امیرالمؤمنین (علیه السلام) در سرتاسر گیتی در دنیا و عقبی مورد شفاعت «قسیم‌النار و الجنه» قرار بگیرند


.

( 13 ) علی فاروق هذه الأمة

( 14
جمعه 1395/7/16 23:34

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

حدیث بساط

 

 بر گرفته ازکتاب حدیقة

الشیعه احمدبن محمد معروف به مقدس اردبیلی

 

وایضاازابی جعده مرویست که در بصره حاضرشدم به مجلسی که انس بن مالک نقل این حدیث می نمود دیدم که مردی برخواسته و گفت یا انس و یا صاحب رسول الله این برصی که در تومشاهده می کنم از چیست و حال آنکه پدر من از رسول خدا نقل می کرد که مومنان به برص و جذام مبتلا نمی شوند پس انس سردر پیش افکنده اشک از چشم او روان شد و بعداز لمحه ی سرد برآورد و گفت دعای بنده ی صالح درحق من مستجاب شده چون این حرف بگفت مردمان همه ازجوانب برخواسته نزد او حاضرشده گفتند یا انس آنچه توگفتی ازبرای مابیان کن انس گفت از این درگذرید فائده نکرد هرچه التماس نمود ابرام بیشتر کردند چون دید که فائده نمی کند گفت برجای خود بنشینید تا بگویم و حدیثی که سبب این برص است بیان کنم چون مردمان به جای خود قرارگرفتند گفت بشنوید و بدانید که به هدیه آوردند از برای رسول خدا بساطی که از ابریشم بود از جانب مشرق از دهی که آنرا جندق گویند.

يکشنبه 1395/7/4 16:40

آشنایی با ایام غدیریه

21ذیحجه

روز صدور حدیث بساط(فرش پرنده )

در روز 21ذیحجه زمانی که پیامبر صلی الله درمدینه بودند پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله فرش را پهن کرده وامیر المومنین علیه السلام ،سلمان ، ابوذر ،عمار ، ابوبکر ، عمر  ،انس ،...، برروی آن قرار داده وامیرالمومنین علیه السلام به فرش فرمان دادند که به سمت غار اصحاب کهف حرکت کندوفرش به پرواز درآمد ودر کنار غار بر زمین نشست

صحابه براصحاب کهف  سلام کردند اما هیچ جوابی نشنیدند ،امیرالمومنین علیه السلام برآنها سلام کردند اصحاب کهف باصدای فصیح جواب سلامشان را دادند وبه ولایت امیرالمومنین علیه السلام اقرار کردند و گفتند ما بجز پیامبر و وصی او علیهما السلام با کسی سخن نمی گوییم .    

  سپس با همان فرش به نزد پیامبرصلی الله برگشتند .و جریان را تعریف کردند جبرئیل آمده و این آیه نازل شد یاایها الذین آمنو اطیعوا الله واطیعوا الرسول واولی الامرمنکم

ای کسانی که ایمان آورده‏ای؟!» اطاعت کنید خدا را! و اطاعت کنید پیامبر!) خدا و اولو الامر (اوصیای پیامبر، را!. (59)

وهمه متوجه شدندکه مراد از اولی الامر ،امیرالمومنین علیه السلام ویازده فرزندمعصوم اویند واین لقب خاص اهلالبیت علیهم السلام است .

منبع :

اصول  السته عشر ص128

سوره نساء ایه 59

يکشنبه 1395/7/4 7:51

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

مناظرات امام امام باقر

 

از جله فعالیتهای علمی امام باقر(علیه السلام)، مناظره با افراد مختلف در موضوعات گوناگون است. برخی از مناظرات وی از این قرار است:

 

    مناظره امام با اسقف مسیحیان

    مناظره با حسن بصری

    مناظره با هشام بن عبدالملک

    مناظره با محمد بن منکدر

    مناظره با نافع بن ازرق

    مناظره با عبدالله بن معمّر لیثی

    مناظره با قتادة بن دعامة

 

مبارزه با اسرائیلیات

شنبه 1395/7/3 18:16

 

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

راویان غدیر

 

حدیث غدیر در منابع شیعه و سنی نقل شده است و برخی از بخش‌های حدیث، مانند «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» متواتر است.[۱ ] صحابه و تابعان پرشماری حدیث را نقل کرده‌اند.

 

راویان حدیث غدیر بسیارند، از جمله:

 

اهل بیت یعنی امام ‌علی(علیه السلام)، حضرت فاطمه(علیها السلام)، امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام).

 

سپس نام حدود ۱۱۰ تن از صحابه پیامبر(صلی الله) به چشم می‌خورد از جمله: عمر بن خطاب،[ ۲] عثمان بن عفان،[ ۳] عایشه بنت ابوبکر،[ ۴] سلمان فارسی،[ ۵] ابوذر غفاری،[ ۶] زبیر بن عوام،[ ۷] جابر بن عبدالله انصاری،[ ۸] عباس بن عبدالمطلب،[ ۹] ابوهریره[10] و... که تمامی آنان در محل غدیر حاضر بوده‌اند و حدیث غدیر را بدون واسطه نقل می‌کنند.

سه شنبه 1395/6/30 20:18

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی طالب مشهور به امام باقر(علیه السلام) (۵۷-۱۱۴ق) و ملقب به باقرالعلوم، امام پنجم شیعیان است که حدود ۱۹ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت.

 

دوره امامت امام باقر(علیه السلام) مصادف با ضعف دولت بنی‌امیه و درگیری امویان بر سر قدرت بود. امام باقر(علیه السلام) در این دوره، جنبش علمی وسیعی را پدید آورد که در دوره امامت فرزندش امام صادق(علیه السلام) به اوج خود رسید. گفته‌اند که وی در علم، زهد، عظمت و فضیلت، سرآمد بود. از آن حضرت روایات بسیاری در علوم فقه، توحید، آثار و سنت نبوی، قرآن، اخلاق و آداب نقل کرده‌اند. در دوره امامت او، گامهای بزرگی در تدوین دیدگاههای شیعه در رشته‌های گوناگون اعم از اخلاق، فقه، کلام، تفسیر و... برداشته شد.



شنبه 1395/6/20 21:46

امام باقر علیه السلام


ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ  امام باقر علیه السلام

 

#نقش         =  امام پنجم شیعیان

نام              = امام محمدباقر

کنیه             =ابوجعفر

زادروز            =  ۱ رجب،۵۷ق.

زادگاه           =    مدینه

مدت امامت    =       ۱۹ سال (۹۵ تا ۱۱۴ق)

شهادت      ۷ =   ذی الحجه، ۱۱۴ق.

مدفن            =  بقیع، مدینه

طول عمر    =       57 سال

محل زندگی    =   مدینه، 

لقب(ها)          = باقر، شاکر، هادی

پدر                  =  امام سجاد

مادر               =  فاطمه

همسر(ان)    = ام فروه، ام حکیم

فرزند(ان)     =  جعفر، عبدالله، ابراهیم، عبیدالله، علی، زینب، ام سلمه

_..______________________________________یاداعی الله

جمعه 1395/6/19 10:43

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

نهضت علمی امام باقر

 

سال‌های ۹۴ تا ۱۱۴ق زمان پیدایش مسلک‌های فقهی و اوج‌گیری نقل حدیث درباره تفسیر بود و این به دلیل ضیعف‌شدن دولت بنی امیه و درگیری میان سران دولت برای در اختیار گرفتن قدرت بود. از علمای اهل سنت کسانی مانند ابن شهاب زهری، مکحول، هشام بن عروه و... در زمینه نقل حدیث و فتوا دادن فعالیت می‌کردند و افراد دیگری در ترویج عقاید خود تلاش می‌کردند مانند خوارج، مرجئه، کیسانیه و غالیان.[نیازمند منبع]


تا پیش از این زمان، نظرات فقه شیعه، به طور محدود و در حد اذان، تقیه، نماز میت و... روشن شده بود،
پنج شنبه 1395/6/18 18:37

 

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

فضائل و مناقب حضرت جواد

درمنابع، فضایل متعددی برای آن حضرت ذکر شده است که از جمله مهم‌ترین آنها، برتری آن حضرت در مناظرات و مباحث علمی با دانشمندان آن روزگار در عین کودک بودن امام است. به نمونه‌هایی از آنها در بخش مناظرات اشاره شد.

همچنین کرامات متعددی نیز از انجام امور معجزه‌گونه برای آن حضرت نقل شده است از جمله:

قطب راوندی از محمد بن میمون نقل می‌کند: حضرت جواد در ایامی که کودک بود و امام رضا هنوز به خراسان نرفته بود، سفری به مکه نمود
سه شنبه 1395/6/16 10:32
مهدویت امام زمان (عج)
X