سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

b

صحابه رسول خدا  

 فرق انصار و صحابه پیامبر چیست؟


صحابه از ریشه‏ صَحَبَ، یصْحَبُ، صُحْبَة و صحابة به‏ معنای زندگی کردن، نشست و برخاست کردن، رفاقت نمودن، اطاعت کردن از کسی و یا بدرقه کردن او می‏باشد.(1)
در عرف مسلمانان «صحابی»به یاران رسول خدا
که حضرتش را درک کرده اند اطلاق می شود، اما در تعریف صحابه بین دانشمندان اسلامی اختلاف است.
برخی گفته‏ اند: صحابه کسی است که در زمان پیامبر به حد بلوغ رسیده باشد و یا با حضرت مجالست کرده باشد اگر چه برای مدتی کوتاه .
برخی همانند ابن حجر عسقلانی در تعریف صحابه سه چیز را دخیل دانسته‏ و گفته ‏اند:
دسته ها : عمومی
چهارشنبه 1394/2/30 23:5

b

احمد   

چرا احمد لقب حضرت محمد
‌شد ؟



در باب نام‌های مبارک پیامبر از جنبه‌های مختلف سخن گفته شده است. برخی، چهارصد اسم برای پیامبر- با توجه به آیات - شمرده‌اند(1)

 که از آن میان دو اسم مبارک احمد و محمد است. اسم احمد در قرآن یک بار ذکر شده است، آن جا که سخن حضرت عیسى را خطاب به بنی اسرائیل می‌خوانیم :
«و مبشّراً برسولٍ مِن بعدی اسمه أحمد؛(2) به فرستاده‌ای که پس از من می‌آید و نام او احمد است بشارتگرم».


دوشنبه 1394/2/28 23:36

 

b

پیامبر خاتم در ادیان آسمانی دیگر (تورات و انجیل)

نوید و بشارت آمدن پیامبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ به تصریح قران کریم در تورات و انجیل ذکر گردیده و مشخصاتش چنان بوده که وقتی اهل کتاب آن حضرت را دیدند شتاختند و همان پیامبری یافتند که حضرت موسی و عیسی ـ علیهم السلام ـ بشارتش را داده بودند.(1)

در کتاب تورات امروزی نیز می خوانیم: حضرت موسی ـ علیه السلام ـ به بنی اسرائیل فرمود: و خداوند به من گفت، آن چه گفت و نیکو گفت: پیامبری را برای ایشان (بنی اسرائیل) از میان برادران ایشان مثل تو مبعوث خواهم کرد و کلام خود را به دهانش خواهم گذاشت و هر آنچه به او امر کنم به ایشان (بنی اسرائیل) خواهد گفت و هر کس که سخنان مرا که او به اسم من می گوید نشنود من از او مطالبه خواهم کرد.(2)

يکشنبه 1394/2/27 19:35

b

معیار در اولوالعزم بودن یک پیامبر چیست؟

اگر شریعت مستقل معیار است در این صورت در مقطع زمانی حضرت آدم ـ علیه السّلام ـ تا حضرت نوح ـ علیه السّلام ـ چه شریعتی حاکم بوده است؟

در ابتدای سخن لازم است نبوّت را تعریف نمائیم، برای همین منظور سخنی از شهید مطهری ـ رحمة الله علیه ـ را نقل می کنیم. ایشان انبیاء را گروهی از افراد بشر می داند که دستورهای خدا را از ناحیه خداوند می گیرند و به مردم ابلاغ می کنند و به عبارتی آنها واسطة میان خداوند و سایر افراد بشر می باشند.(1) وظیفه پیامبران الزاماً دو گونه بوده است یکی از جانب خداوند که برای بشر قانون و دستورالعمل آورده اند و یکی اینکه مردم را به خدا و عمل به دستورالعمل های الهی آن عصر و زمان دعوت و تبلیغ می کرده اند.
جمعه 1394/2/25 23:40

b

تعدادفرزندان امام موسی کاظم -علیه السلام- ومحل دفن آنها

امام موس کاظم(ع) داری سی و هفت فرزند. هجده پسر و نوزده دخترداشت که(1) اسامی آنها عبارت است از:
1- علی‌بن موسی الرضا-علیه السلام-. 2- ابراهیم. 3- عباس. 4- قاسم. 5- اسماعیل. 6- جعفر. 7- هارون. 8- حسن. 9- احمد. 10- محمد. 11- حمزه. 12- عبدالله. 13- اسحاق. 14- عبیدالله. 15- زید. 16- حسن. 17- فضل. 18- حسین. 19- سلیمان، 20- فاطمه کبرا. 21- فاطمه صغرا. 22- رقیه. 23- حلیمه. 24- ام‌ابیها. 25- رقیه صغرا. 26- ام جعفر. 27- لبابة. 28- زینب. 29- خدیجه. 30- علیّة. 31- آمنة. 32- حسنة. 33- بریهه. 34- عایشه. 35- ام سلمه. 36- میمونه. 37- ام کلثوم(2)




پنج شنبه 1394/2/24 23:43

b

امام حسن عسکری علیه السلام و امام مهدی (عج)

در کتاب شریف کمال الدین و تمام النعمه تنها یک حدیث از امام حسن عسکری علیه السلام درباره امام مهدی (عج) روایت شده است.

احمد بن اسحق بن سعد اشعرى گوید

 شرفیاب حضور امام یازدهم ابى محمد حسن بن على علیه السلام شدم و می خواستم از وى راجع به جانشین پس از او پرسش کنم او آغاز سخن کرد و فرمود اى احمد بن اسحق به درستى که خداى تبارک و تعالى از آن گاه که آدم را آفریده زمین را خالى نگذاشته و نگذارد تا قیام ساعت از حجت خدا بر خلقش که به او از اهل زمین بلا بگرداند و به او باران فرو فرستد و به او برکات زمین را به در آورد .


چهارشنبه 1394/2/23 18:52

b

فرزندان ناصالح ائمه و پیامبران

 

آیا در بین فرزندان ائمه یا فرزندان پیامبران به غیر از فرزند حضرت نوح کسانی بوده اند که ناصالح بوده اند؟

تربیت فرزند یک امر نسبی است، یعنی بخشی از آن مربوط به والدین، بخشی مربوط به جامعه و بخشی دیگر مربوط به خود فرزند است.

توانایی والدین هر قدر بالا باشد تا خود فرزند پذیرش آن را نداشته باشد و نخواهد،تربیت امکان‌پذیر نیست. از این رو چنانچه فرزندی -اگر چه والدین او توانمندترین افراد در امر تربیت باشند (مثل حضرت نوح و...) پذیرای تعالیم مربی نبوده و تربیت‌پذیر نباشد، تربیت و تعلیم در آن فرزند اثرگذار نخواهد بود.

شنبه 1394/2/19 23:51

b

چرا ایران نتوانست فاو را حفظ کند؟

 

به مناسبت ایام سالگرد سقوط فاو منتشر شد:

«قصورِ بدون مقصّر»

مروری بر نقش و نظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره‌ی رخدادهای ماه‌های پایانی جنگ و برقراری نظام تشویق و تنبیه در جنگ

با شروع جنگ تحمیلی در شهریور ماه ۱۳۵۹ امام خمینی رحمه‌الله استراتژی ایران را «آزادسازی سرزمین‌های تحت اشغال» و «تنبیه متجاوز» اعلام ‌کردند. در ایامی که بنی‌صدر فرماندهی جنگ را بر عهده داشت به علت عدم اعتقاد او به استفاده از سپاه و نیروهای مردمی در جنگ و نظریات ساده‌انگارانه‌ی او مبنی بر «زمین دادن و زمان گرفتن» ایران در موضع ضعف قرار گرفت و سرزمین‌های زیادی توسط ارتش عراق اشغال شد. چند عملیات محدود نیز که با نظر بنی‌صدر و مشاورین نظامی‌اش انجام شد به شکست انجامید. با فرار بنی‌صدر از کشور و تغییر نگاه فرماندهان اداره‌کننده‌ی جنگ به نیروهای مردمی، ریل شکست‌ها جابجا شد و فصل پیروزی‌ها فرارسید.



دسته ها : دفاع مقدس
چهارشنبه 1394/2/16 22:44

«توسّل»

b

شبهه ی وهابیت :

 شیعیان به جای این که خدا را صدا کنند مخلوقات او را صدا می زنند و به آنها متوسل می شوند در حالی که این شرک است گاهی وقت ها از غیر خدا حاجت می خواهند اگر قرار باشد مخلوقی حاجت آنها را بدهد پس الله چه کاره است؟ این فراتر از یک شرک معمولی است

8)سو ره ی اعراف آیه ی 151 ((قَالَ رَبِّ اغْفِرْ لِی وَلأَخِی وَأَدْخِلْنَا فِی رَحْمَتِکَ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ))

ترجمه:(موسی) گفت پروردگارا! من و برادرم را بیامرز و ما را در رحمت خود داخل کن و تو مهربانترین مهربانانی.


دسته ها : اعتــقادی
دوشنبه 1394/2/14 23:35

b

اسرار ولادت امام علی(ع) در کعبه

مادر عیسی در بیت المقدس بود، هنگامی که وقت ولادت عیسی فرارسید، مریم ندایی شنید که بیرون شو، اینجا عبادت‌گاه است نه زایشگاه، اما فاطمه بنت اسد هنگامی که زایمانش نزدیک شد در حرم بود، دیوار کعبه شکافته شد.


 

ولادت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع) در سیزدهم رجب سی سال پس از عام‌الفیل در بیت‌الله الحرام و در کعبه به وقوع پیوست،
شنبه 1394/2/12 23:46

b

لقب امیرالمومنین برای امام علی 

 

امیرالمؤمنین به معناى لغوى آن؛ یعنى امیر و فرمانده و رهبر مسلمانان.(1)

مطابق همین معناى لغوى به پیامبر اسلام مى‏توان امیرمؤمنان؛ یعنى رهبر و فرمانده مسلمانان اطلاق نمود. به خلفاى راشدین و خلفاى اموى و عباسى و یا همه کسانى که توسط شورا و اصحاب اهل حل و عقد انتخاب شده‏اند، اطلاق مى‏گردد.(2)

بر همین اساس است که خلفاى اسلامى خود را امیرمؤمنان مى‏خواندند. اما در واقع این لقب تنها اختصاص به حضرت علی دارد. در روایات عنوان امیرالمؤمنین از القاب خاص على شمرده شده است،(3). در برخى از روایات بیان شده که حتى در زمان خود پیامبر نیز توسط آن حضرت ، از على به امیرمؤمنان یاد شده است. (4)



پنج شنبه 1394/2/10 21:9

b

دوران امامت و برخی از فضائل و کرامات امام جواد ـ علیه السّلام ـ


دوران امامت:«امام جواد ـ علیه السّلام ـ پیشوای نهم شیعیان در سال 203 ه‍ .ق پس از شهادت پدر بزرگوارش امام رضا ـ علیه السّلام ـ در سن هشت سالگی, به تصریح پیشوایان گذشته و با تعیین امام رضا ـ علیه السّلام ـ عهده دار امامت شد.

بیشتر عمر 25 ساله حضرت یعنی 17 سال دوران امامت او با زمامداری مأمون (218- 203) و معتصم (220- 218) مصادف بود».

از آنجا که امام جواد ـ علیه السّلام ـ در سن کودکی به امامت رسید بعضی از شیعیان, در امامت آن جناب تأملی داشتند تا آنکه علماء و افاضل و اشراف شیعه از اطراف عالم متوجه حج گردیدند

چهارشنبه 1394/2/9 18:47

b

کنیه والقاب   


کنیه و القاب امام جواد چیست؟
کُنیه وی ابوجعفر است که معمولاً در روایات تاریخی با عنوان ابوجعفر ثانی ذکر می‌شود تا با ابوجعفر اول یعنی امام باقر
اشتباه نشود. 1
مشهورترین لقب وی جواد است و القاب دیگری همچون تقی، مرتضی، قانع، رضی، مختار، متوکل و منتجب را نیز برای آن حضرت برشمرده‌اند.2

-------------------
1. کلینی، اصول کافی، ج۱، ص۳۱۵و۴۹۲؛ مجلسی، بحار الانوار، ج۵۰، ص۱.
2. ابن شهر آشوب، مناقب آل ابی طالب، ج
۴، ص۳۷۹؛ مجلسی، بحار الانوار، ج۵۰، صص ۱۲-۱۳.
سه شنبه 1394/2/8 9:16

 

b

 

شباهت های امام مهدی (عجل‌الله تعالی فرجه)

به حضرت عیسی علیه اسلام

عیسى علیه السّلام؛ فرزند بهترین زنان زمانش مى‌باشد. قائم علیه السّلام نیز، فرزند بهترین زنان زمانش مى‌باشد.

[امام علی بن موسی الرضا علیه السلام فرمود: چهارمین فرزند من زاده سیده کنیزان، خداى به وى زمین را از هر خلافى پاک کند و از هر ستمى منزه دارد و اوست همان کسى که مردم در ولادتش شک کنند و او است که پیش از خروجش غیبت دارد و چون خروج کند زمین بنور او درخشان گردد و ترازوى عدالت میان مردم بگذارد و هیچ کس به دیگرى ستم نکند.](1)

شنبه 1394/2/5 21:35

 

b

علل جذب مسلمانان به داعش قسمت دوم

2 – انگیزه های غیر دینی :

مهم ترین این انگیزه ها عبارتند از :

الف – ماموریت سازمانی ، به این معنا که بخشی از نیروهای داعش ، در واقع نیروهای نظامی و افسران اطلاعاتی و عملیاتی کشورهای حامی این گروهک ها هستند که در پوشش عضویت در این گروهک نقش فرماندهان نظامی ، اطلاعاتی و عملیاتی این گروهک را بر عهده دارند و تلاش می کنند تا هرگز شناخته نشوند اما عمدتا پس از کشته شدن در درگیری های غافلگیر کننده ، ماهیت آنان نیز کشف می شود که نظیر چنین افرادی در سوریه ، فراوان به چشم می خورد .

دسته ها : عمومی
چهارشنبه 1394/2/2 23:13
مهدویت امام زمان (عج)
X