سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

 

b

کلام علما وامام زمان علیه السلام

ویژگی یاران امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر مظم انقلاب مدظله العالی

 

سربازىِ منجى بزرگى که مى‌خواهد با تمام مراکز قدرت و فساد بین‌المللى مبارزه کند، احتیاج به خودسازى و آگاهى و روشن‌بینى دارد... بزرگترین وظیفه منتظران امام زمان این است که از لحاظ معنوى و اخلاقى و عملى و پیوندهاى دینى و اعتقادى و عاطفى با مؤمنین و همچنین براى پنجه درافکندن با زورگویان، خود را آماده کنند... کسى که در انتظار آن مُصلحِ بزرگ است، باید در خود زمینه‌هاى صلاح را آماده سازد و کارى کند که بتواند براى تحقّق صلاح بایستد...(۱).

پنج شنبه 1394/4/18 0:43

b

لقب ابوتراب

چرا لقب ابو تراب به حضرت علی داده شده است؟


پاسخ: در وجه نامگذارى على
به «ابوتراب» و زمان و مکان آن اختلاف نظر وجود دارد. در این جا به دو مورد اشاره مى شود:
1- پیامبر با گروهى از یارانش در نیمه جمادى الاولى سال دوم هجرى به تعقیب کاروان قریش که به سرپرستى ابوسفیان عازم شام بود، تا نقطه‏اى به نام «عشیره» پیش رفتند، اما اثرى از کاروان قریش نیافتند. در یکى از روزها که در عشیره بودند، پیامبر بر بالین على
و عمار آمد، دید خوابیده‏اند و بر سر و صورت على خاک نشسته است.


سه شنبه 1394/4/16 1:40

b

معنا و ماهیت حقیقى شب قدر چیست؟

این شب چه اهمیتى دارد؟

 

«قدر» در لغت به معناى اندازه و اندازه‏گیرى است.(1) »تقدیر» نیز به معناى اندازه‏گیرى و تعیین است.(2) در اصطلاح «قدر» عبارت است از: ویژگى هستى و وجود هر چیز و چگونگى آفرینش آن(3). به عبارت دیگر، اندازه و محدوده وجودى هر چیز «قدر» نام دارد.(4)

بر اساس حکمت الهى در نظام آفرینش، هر چیزى اندازه‏اى خاص دارد و هیچ چیز بى‏حساب و کتاب نیست. جهان حساب و کتاب دارد، بر اساس نظم ریاضى تنظیم شده و گذشته، حال و آینده آن با هم مرتبط است.

استاد مطهرى‏رحمه الله در تعریف قدر مى‏فرماید: «قدر به معناى اندازه و تعیین است حوادث جهان از آن جهت که حدود و اندازه و موقعیت مکانى و زمانى آنها تعیین شده است، مقدور به تقدیر الهى است«(5).

دسته ها : اعتــقادی
يکشنبه 1394/4/14 1:36

b

تفاوت های داعش و سفیانی

 

داعش، همان سفیانی نیست، تفاوت بین داعش و سفیانی را در مواردی که ذیلا می آید بررسی می کنیم:

 

۱- اختلاف در رنگ پرچم سفیانی و داعش. پرچم سفیانی سرخ رنگ است در حالیکه پرچم داعش، سیاه می باشد.

۲- محل خروج سفیانی وادی یابس است در حالی که محل داعش در شمال سوریه و عراق است.

۳- بر اساس روایات اسلامی، سفیانی شخص خاصی است در حالی که داعش جریان است. سفیانی، شخص محور است در حالیکه داعش، بیشتر جریان محور است.

دسته ها : اعتــقادی
جمعه 1394/4/12 0:9

b

هدایت دل‌ها به دست امام عصر(عج) در کلام آیت الله جوادی آملی

 

...انبیا و اولیاى الهى که آشنایان طریق‌اند، سفیران هدایت خلق‌اند، از این‌رو خداى سبحان نبى اعظم خویش را به صبر و هم قدمى با سالکان جاده عبودیت امر مى‌کند: وَ اِصْبِرْ نَفْسَکَ مَعَ اَلَّذِینَ یَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ اَلْعَشِیِّ یُرِیدُونَ وَجْهَهُ (۱)

زیرا سالکى که بداند راهنماى مهربان با اوست، مسیر را بى‌اضطراب مى‌پیماید؛ ولى اگر راهنما ایصال به مطلوب نکرده او را رها سازد و فقط به نشان دادن راه-ارائه طریق-بسنده کند، سالک یا به مقصد نخواهد رسید یا وصولش به مقصود با دشوارى و اضطراب همراه خواهد بود

چهارشنبه 1394/4/10 0:16

b


خاطراتی از امام خمینی(ره) در رمضان

امام خمینی (ره)، اهمیت ویژه‌ای برای عبادات قائل بودند و بی‌آن‌که در انجام مناسک مذهبی، راه افراط و یا خشک مقدسی پیش گیرند، در عمل به وظایف دینی، دقیق و منضبط بودند. خاطرات اعضای خانواده و نزدیکان، جلوه‌های زیبایی از این دقت نظر را نشان می‌دهد



مصادف شدن ماه مبارک رمضان با گرمای تابستان و طولانی شدن روزها، موضوع گفت و شنودهای بسیاری است؛ حال آن‌که مرور خاطرات نزدیکان حضرت امام در سال‌های پیری، که جماران آن را منتشر کرده است، یادآور جدیت و عدم مسامحه ایشان در عمل به وظایف دینی بوده است.

دوشنبه 1394/4/8 14:36

آغاز و فلسفه شب قدر

آیا در ادیان دیگر نیز وجود داشته است یا مخصوص دین مبین اسلام است؟

خداوند متعال علاوه بر سوره‌ قدر که فضیلت شب قدر و نزول ملائکه و ... را میرساند، در سوره دخان این شب را که شب نزول قرآن کریم نیز هست چنین وصف میکند:
ما قرآن را در شبی مبارک فرستادیم در شبی که مقدرات الهی از سوی خدای حکیم در هر امر و حادثهای مشخص میگردد و این امری از سوی ما و رحمتی است که ما بر بندگان خویش میفرستیم.(1)

دسته ها : اعتــقادی
جمعه 1394/4/5 11:30

b

کریم اهل بیت  


چرا به امام حسن ـ
ـ کریم اهل بیت گفته می‌شود؟


امام حسن ــ نسبت به دردمندان و نیازمندان جامعه بسیار دلسوز بودند، و با فقراء و ضعفاء همراه و همنشین می‌شدند و دردِ دلِ آن‌ها را با جان و دل می‌شنیدند و به آن ترتیب اثر می‌دادند، و در این حرکت انسان‌دوستانه جز خداوند را مدّنظر نداشتند. هیچ فقیر و مسکینی از در خانه ی حضرت ناامید برنگشت و حتّی خود ایشان به سراغ فقرا می‌رفتند و آن‌ها را به منزل دعوت می‌کردند و به آن‌ها غذا و لباس می‌دادند.(1)

چهارشنبه 1394/4/3 2:27
مهدویت امام زمان (عج)
X