سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

b

آینه تمام نمای زندگی

زندگی اجتماعی امام باقر


 

زندگی امام، آینه تمام نمای زندگی شرافتمندانه انسانهای موحد و متعالی است.یکی از بارزترین ویژگیهای امام جامعیت اوست.
توجه به علم، او را از اخلاق و فضایل روحی غافل نمی‏سازد و روی آوری به معنویات و عبادت و بندگی، وی را از پرداختن به زندگی مادی و روابط اجتماعی و اصلاح جامعه باز نمی‏دارد .در حالی که انسانهای معمولی، در بیشتر زمینه‏ها گرفتار افراط و تفریط می‏شوند، اگر به زهد و عبادت بپردازند، به عزلت و گوشه‏نشینی کشیده می‏شوند و اگر به کار و تلاش رو آورند، از انجام بایسته وظایف عبادی و معنوی، دور می‏مانند!

سه شنبه 1394/6/31 12:50

b

وصیت به عزاداری


چرا امام باقر
وصیت نمود که پس از شهادتش ده سال در منی برای او مجلس عزا بر پا کنند؟

امام صادق
از پدرش، امام باقر نقل می کند: ""برای من ده سال در منی و در ایام منی عزاداری کنید"".(1)
به گونه ای مشخص نمی توان گفت علت عزاداری در منی چیست و چرا حضرت چنین وصیت نمود، ولی عزاداری با دو هدف عمده صورت می گیرد:
یکم: حفظ یاد و خاطره ها: برای شخصیت ها بعد از سال ها عزاداری کرده و سالگرد می گیرند، تا یاد و خاطره آن ها در اذهان باقی مانده و نسل های بعد به ابعاد شخصیت آنان آشنا شوند. البته عزاداری ها خود پیام های دیگر، مانند: الگو دهی و بررسی ابعاد شخصیتِ افراد را در پی دارد.




دوشنبه 1394/6/30 8:55

قلب نرم، قابلیت استجابت دعا را دارد

 

آدم پرخور هرگز محقّق نمی‌ شود، آ‌ن ‌قدر نخورید که بعد از خوردن ناچار باشید، دراز بکشید، همان مقدار که بدن لازم دارد، بخورید. این «فی اِنصَافِ البُطُون» شعار رسمی پیامبر اکرم (ص) بود.

بخش سوم راه های اصلاح اخلاق در اندیشه علوی در حالات اقبال و ادبار دل از کلام حضرت آیت الله جوادی آملی را منتشر می کند.

وجود مبارک حضرت امیر در نهج ‌البلاغه فرمود: «إِنَّ لِلْقُلُوبِ إِقْبَالاً وَ إِدْبَاراً فَإِذَا أَقْبَلَتْ فَاحْمِلُوهَا عَلَی النَّوَافِلِ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ فَاقْتَصِرُوا بِهَا عَلَی الْفَرَائِضِ» این دل، مثل فصول چهارگانه است، یعنی مثل زمان که گاهی بهاری دارد و گاهی پاییزی؛ گاهی اقبالی دارد و گاهی ادباری. اگر دل در حالت بهار بود، شکوفایی و اقبال داشت،


دسته ها : نصایح اخلاقی
شنبه 1394/6/28 11:7

b

چرا خداوند واقعة غدیر در قرآن کریم را مشخص نکرده

 

در قرآن کریم بسیاری از آیات به اعتقاد شیعه و سنی دربارة حضرت علی ـ علیه السّلام ـ و سایر ائمه ـ علیهم السّلام ـ نازل شده است، و از جمله آیاتی که در شأن علی ـ علیه السّلام ـ نازل شده است آیه تبلیغ و آیه اکمال است که به طور اختصار به آن اشاره می‌شود:

آیة تبلیغ خداوند می‌فرماید:

 ای پیامبر! آن چه را که خداوند بر تو نازل کرده است به مردم برسان و اگر چنین نکنی، گویا رسالت خویش را به انجام نرسانده‌ای و خداوند تو را از مردم حفظ خواهد کرد و به راستی خداوند گروه کافران را هدایت نمی‌کند.(1)


 
پنج شنبه 1394/6/19 18:27

 

b:

مناظراتی از طرف امام کاظم ـ علیه السّلام ـ

با ادیان و فرق اسلامی رخ داده

امام موسی کاظم ـ علیه السّلام ـ در طول عمر مبارکشان گفتگوهای علمی، متعددی با خلفاء، علماء و شخصیتهای مختلف داشتند که اسامی آنها عبارتند از:

 1. هارون الرشید

2. یعقوب ابن جعفر

3. عبدالغفار سلمی

 4. ابی یوسف 5. حسن ابن راشد 6. نعمان ابن ثابت 7. مهدی عباسی و افراد دیگری که تفصیل مباحث ایشان در کتب معتبربازگوشده. دراین مجال به چند نمونة کوتاه اشاره می شود:

1. گفتگوی آن حضرت با ابوحنیفه پیشوای مشهور فرقة حنفی:

سه شنبه 1394/6/10 23:28

b

چرا به امام رضا قبله هفتم مى گویند؟

نظر به اینکه هفت مدفن براى معصوین «علیهم‏ السلام» وجود دارد حرم پیامبر، قبرستان بقیع، نجف، کربلا، کاظمین، سامراء و مشهد. لذا مدفن امام على بن موسى الرضا در میان برخى از مردم، به عنوان «قبله هفتم» شهرت یافته است. البته قبله در اینجا به معنى قبله نماز نیست.1
ممکن است مقصود، هفت شهر مقدس یا هفت شهر عشق باشد پس از مکه به عنوان قبیله حقیقى، شهرهاى مدینه،
نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و هفتیمن محل، مشهد مقدس مراد است که معصومین
در آن شهرها مدفون اند.

جمعه 1394/6/6 11:26

b

لقب رضا



چرا امام هشتم لقب«رضا» را دارد و چه کسى این لقب را براى امام نهاده است؟
این لقب ریشه دینی دارد، امام کاظم) پیوسته فرزند خود را رضا خطاب مى‏کرد و مى‏فرمود:«قلْتُ لِوَلَدِىَ الرِّضَا من او را رضا مى‏خوانم.»1
احمد بزنطى به حضرت جواد
عرض کرد: عده‏اى از مخالفان شما خیال مى‏کنند مأمون پدر شما را به رضا ملقب ساخته است، زیرا آن حضرت ولایتعهدى او را پذیرفت و متعهد خواسته او شد. امام فرمود: به خدا سوگند اینان مردمى بدکار و دروغگو هستند و خیال نابجایى کرده‏اند، بلکه خداى متعال او را رضا نامیده‏اند زیرا آن حضرت در آسمان مرضى خدا و در زمین مورد خشنودى حضرت رسول اکرم و ائمه هدی بود. بزنطى پرسید: از کجا چنین لقبى مخصوص پدر بزرگوار شما شده، با آنکه پدران و اجداد شما همگى مرضى خدا و رسول و ائمه طاهرین بوده‏اند؟ فرمود: علت اینکه پدر من از میان تمام ائمه بدین پایه ارتقا یافته، این بود که دوست و دشمن از وى خرسند بودند، لیکن پدران او هرگاه مورد توجه و علاقه دوستان بودند، دشمنان از آنها رضایتى نداشتند. 2
پى نوشت ها:
1. بحارالأنوار، ج 49، ص 2
2.معانى الاخبار، ج 1، ص

سه شنبه 1394/6/3 23:35

 

b

حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و حضرت عیسِی

 

رهبر حکومت جهانی اسلامی، حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و عیسِی بن مریم (علیه السلام)، این پیامبر اولو العزم الهی به همراه آن حضرت در راه جهانی شدن ارزشهای قرآ نی، ایشان را یاری می نماید. یکی از عوامل تاثیر گذار در پیشرفت انقلاب جهانی مهدوی و برقراری حاکمیت جهانی اسلامی در سراسر جهان، حضور این پیامبر الهی در کنار قائم آل محمد (ص) است.

 

از روایات شیعه و اهل سنت، استفاده می‌شود که هنگام خروج حضرت‌ مهدی علیه‌السلام، حضرت ‌عیسی علیه‌السلام از آسمان فرود آمده، در نماز به امام ‌زمان اقتدا خواهد کرد.

دوشنبه 1394/6/2 10:15
مهدویت امام زمان (عج)
X