سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

 

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

استخاره

بدون توجه به عقل و مشورت نباید استخاره کرد/ استخاره طلب هدایت از خداوند است

 :در پاسخ به پرسشی مبنی بر تبیین جایگاه استخاره در اسلام، اظهار داشتند: استخاره شامل دو مورد عام و خاص است؛ در استخاره عام، انسان در هرکاری از جمله معامله و سفر از خداوند، طلب خیر کند.

ایشان تصریح کردند: این استخاره خوبی است که انسان در همه کارهایی که انجام می دهد از خداوند طلب خیر کند.

*لزوم رجوع انسان به عقل

دسته ها : عمومی
شنبه 1395/4/19 17:42

 

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

مصحف حضرت فاطمه(س) قرآن دیگری نیست/ آیه ای از قرآن در مصحف فاطمه(سلام الله)) وجود ندارد

حضرت آیت الله سبحانی ، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شیعیان معتقد هستند آنچه جبرئیل به پیامبر(صلی الله) نازل کرده در همین قرآن  است و بدون تحریف می باشد اما مصحف فاطمه(سلام الله) چیست؟، اظهار داشتند: برخی افراد تصور می کنند که حضرت زهرا(سلام الله)) قرآنی به نام مصحف داشته که غیر قرآن حاضر بوده است.

ایشان با تاکید بر اینکه تا پیش از سال صدهجری «مصحف» به معنای «دفتر» بوده است، تصریح کردند: براساس شواهد تاریخی به مرور زمان، کلمه مصحف نام قرآن را به خود گرفته است.

دسته ها : عمومی
پنج شنبه 1395/4/17 0:37

بِسـمِ اللهِ اَلـرحـمَنِ الرّحــیِم

پشت سر هم صلوات می ‌فرستاد

*عشق محمد بس است و آل محمد (صلی الله)

تسبیحی را که از دانه های خرما ساخته بود، در دست راستش گرفته بود و پشت سر هم صلوات می ‌فرستاد: «اللهم صل علی محمد و آل محمد»... دوستش که مدت ‌ها از او بی ‌خبر بود، به دیدنش آمده بود. از دیدن این صحنه، بسیار تعجب کرد و گفت: چرا صلوات می ‌فرستی؟. مگر بد است؟. نه،


دسته ها : عمومی
سه شنبه 1395/4/15 9:49

بِسـمِ اللهِ اَلـرحـمَنِ الرّحــیِم

حضرت الیاس علیه السلام -  

حضرت الیاس علیه السلام از انبیای بنی اسرائیل است. وی از صالحین و از جمله پیامبران برترى یافته از سوى خدا بر تمام مردم عصر خویش می باشد. نام او در قرآن کریم‌ دو بار آمده وذکر او براى سومین بار در صورتى صحیح است که مراد از «الیاسین» در سوره صافات او باشد؛در صورتی که عده ای معتقدند مراد، آل محمد صلی الله علیه و آله است.

 

وجه تسمیه الیاس

دسته ها : پیامبران
دوشنبه 1395/4/14 1:19

 

بِسـمِ اللهِ اَلـرحـمَنِ الرّحــیِم

از صلح تا شهادت امام حسن

امام حسن بعد از صلح به مدینه رفت و در آنجا مرجعیت علمی، دینی، اجتماعی و سیاسی داشت. ایشان در مقابله معاویه و طرفدارانش در مدینه و دمشق موضع گرفت و با معاویه مناظراتی داشت که طبرسی آنها را در کتاب الاحتجاج آورده است.[۷۸]

پس از آنکه امام حسن برای حفظ جان مسلمانان و جلوگیری از خدشه‌دار شدن دین ایشان با معاویه معاهده‌ای را امضا کرد، سخت‌ترین دوره‌های زندگی خویش را آغاز کرد. نکوهش اطرافیان، رعایت مناسبات سیاسی، امامت شیعیان از دست دادن بسیار از یاران قدیم و شهادت ایشان از جمله سختی‌های این دوره بود.

جمعه 1395/4/11 13:27

 

بِسـمِ اللهِ اَلـرحـمَنِ الرّحــیِم

امام حسن از خلافت تا صلح

پس از شهادت امام علی(علیه السلام) مردم برای بیعت به سوی امام حسن(علیه السلام) شتافتند. آن حضرت بر منبر رفت و به ایراد خطبه پرداخت. با پایان خطبه، عبدالله بن عباس مردم را به بیعت فرا خواند. امام حسن بیعت عراقیان را با این شرط قبول کرد که با هرکسی که قصد جنگ داشت، بجنگند و با هرکسی که صلح کرد، صلح کنند.[۶۰] برخی، که آماده جنگ با معاویه بودند، از این سخنرانی برداشت کردند که امام حسن علیه السلام قصد صلح دار.[۶۱] آنان به سوی امام حسین شتافتند؛ اما آن حضرت خود را مطیع برادر دانست. آنان سپس بازگشتند و با امام حسن بیعت کردند.



پنج شنبه 1395/4/10 1:32

بِسـمِ اللهِ اَلـرحـمَنِ الرّحــیِم


آداب و رسوم مردم ماه رمضان

در جوامع اسلامی، آداب و رسوم ماه رمضان گوناگون و گسترده است.

آداب پیش از رمضان

  • خانه‌تکانی، نظافت مساجد، اماکن مذهبی، محله‌ها و بازارهادر روزهای مانده به رمضان.[۲۵]
  • فراهم‌آوردن مواد غذایی و مایحتاج ماه رمضان[۲۶]
  • آشتی‌کنان[۲۷]
  • اعزام مبلغان به شهرها و آبادی‌ها برای بیان اصول و احکامشرعی[۲۸]
  • مراسم کلوخ‌اندازان؛ در روز آخر شعبان، مردم در خانه‌هایبزرگ‌ترها یا باغها و تفرج‌گاه‌های جمع می‌شدند و شادی می‌کردند. در این جشنخوراکی مخصوص داشتند.[۲۹]
  • روزه پیشواز یا پیشباز؛ روزه اول، وسط و آخر ماه رجب وشعبان به عنوان روزه پیشواز مرسوم بوده است. گاهی هم یک تا سه روز قبل ازرمضان، به عنوان پیشباز رمضان روزه می‌گیرند.[۳۰]
دسته ها : عمومی
سه شنبه 1395/4/8 10:37

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

شب قدر

شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر با فضیلت‌ترین شبِ سال در فرهنگ اسلامی. شب قدر در باور شیعیان، به احتمال، یکی از شب‌های ۱۹ یا ۲۱ و یا ۲۳ ماه رمضان است. بیشتر اهل سنت شب ۲۷ماه رمضان را شب قدر دانسته‌اند. قرآن در دو سوره قدر و دخان درباره این شب سخن گفته است. ضربت خوردن و شهادت امام علی(علیه السلام) در این شب‌ها، بر اهمیت آن‌ها نزد شیعیان افزوده است.


دسته ها : اعتــقادی
شنبه 1395/4/5 1:55

b

رَمَضان یا رَمَضان‌المُبارَک

 نام نهمین ماه سال قمری که روزه در آن بر مسلمانان واجب است. بنا بر برخی آیات، قرآن در این ماه و در شب قدر نازل شده است. این ماه تنها ماهی است که نام آن به صراحت در قرآن کریم آمده و گرامی داشته شده است.

 

این ماه، نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژه‌ای دارد و بنابر نص صریح قرآن روزه گرفتن در این ماه بر مسلمانان واجب است. از مهم‌ترین عبادت‌های این ماه، تلاوت قرآن، اِحیای شبهای قدر (شب زنده‌داری)، دعا و استغفار، افطاری‌دادن و کمک به نیازمندان است.

دسته ها : اعتــقادی
پنج شنبه 1395/4/3 20:32

b

سیره امام خمینی(ره) در معیشت

 

ابراهیم امینی درگفتاری با موضوع سیره امام خمینی رحمه‌الله در معیشت ، الگو گیری از زندگی این بزرگ مرد را برای همه به ویژه طلاب وروحانیون ضروری دانسته و تصریح نموده است: هدف، صِرف تمجید و بزرگداشت امام رحمه‌الله نیست، بلکه این است که علما و طلاب دینی از زندگی امام رحمه‌الله درس بیاموزند و ایشان را اسوه خود قرار داده، و در شیوه زندگی از ایشان تبعیت کنند. نکته دیگر این‌که مردم خصوصیات علمای واقعی را بدانند و از زندگی آن‌ها درس بگیرند.



پنج شنبه 1395/4/3 1:5

b

بخشش بی منت  امام حسن


امام حسن دو بار تمام دارایی خود را در راه خدا بخشید. آیا این کار با آیه 67 سوره مبارکه فرقان «که به پرهیز از اسراف در بخشش سفارش می کند» و با روایت «هر کس بیش از حد ببخشد و محتاج شود دعایش مستجاب نمی شود» منافات ندارد؟
 
در کتاب سیره پیشوایان به نقل از کتاب تاریخ الخلفاء سیوطی پس از تعریف و تمجید از امتیازات اخلاقی و فضائل انسانی فراوان امام حسن مجتبی
اینگونه آمده است که:
چهارشنبه 1395/4/2 1:16

 

b

امام حسن قبل از امامت

در دوران پیامبر(صلی الله)

امام حسن علیه السلام هفت سال از عمرش را در دوران پیامبر سپری کرد.1 امام حسن علاوه بر درک محضر پیامبر در بسیاری از حوادث دوران هجرت همراه ایشان بود، مانند حادثه مباهله. آن حضرت مشمول حدیث کسا و آیه تطهیر شد که از دلایل مهم بر عصمت آن حضرت است. علاوه بر آن همراه برادرش حسین در بیعت رضوان حاضر بود. امام حسن علیه السلام به همراه برادرش، امام حسین، بالای سر آن حضرت هنگام رحلت حاضر بود.[2]

در منابع شیعی و سنی روایات قابل توجهی درباره شأن و جایگاه امام حسن مجتبی(علیه السلام) نزد پیامبر اسلام(صلی الله) وجود دارد. براء گوید:



سه شنبه 1395/4/1 0:56
مهدویت امام زمان (عج)
X