سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

 

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

راویان غدیر

 

حدیث غدیر در منابع شیعه و سنی نقل شده است و برخی از بخش‌های حدیث، مانند «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» متواتر است.[۱ ] صحابه و تابعان پرشماری حدیث را نقل کرده‌اند.

 

راویان حدیث غدیر بسیارند، از جمله:

 

اهل بیت یعنی امام ‌علی(علیه السلام)، حضرت فاطمه(علیها السلام)، امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام).

 

سپس نام حدود ۱۱۰ تن از صحابه پیامبر(صلی الله) به چشم می‌خورد از جمله: عمر بن خطاب،[ ۲] عثمان بن عفان،[ ۳] عایشه بنت ابوبکر،[ ۴] سلمان فارسی،[ ۵] ابوذر غفاری،[ ۶] زبیر بن عوام،[ ۷] جابر بن عبدالله انصاری،[ ۸] عباس بن عبدالمطلب،[ ۹] ابوهریره[10] و... که تمامی آنان در محل غدیر حاضر بوده‌اند و حدیث غدیر را بدون واسطه نقل می‌کنند.

سه شنبه 1395/6/30 20:18

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی طالب مشهور به امام باقر(علیه السلام) (۵۷-۱۱۴ق) و ملقب به باقرالعلوم، امام پنجم شیعیان است که حدود ۱۹ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت.

 

دوره امامت امام باقر(علیه السلام) مصادف با ضعف دولت بنی‌امیه و درگیری امویان بر سر قدرت بود. امام باقر(علیه السلام) در این دوره، جنبش علمی وسیعی را پدید آورد که در دوره امامت فرزندش امام صادق(علیه السلام) به اوج خود رسید. گفته‌اند که وی در علم، زهد، عظمت و فضیلت، سرآمد بود. از آن حضرت روایات بسیاری در علوم فقه، توحید، آثار و سنت نبوی، قرآن، اخلاق و آداب نقل کرده‌اند. در دوره امامت او، گامهای بزرگی در تدوین دیدگاههای شیعه در رشته‌های گوناگون اعم از اخلاق، فقه، کلام، تفسیر و... برداشته شد.



شنبه 1395/6/20 21:46

امام باقر علیه السلام


ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ  امام باقر علیه السلام

 

#نقش         =  امام پنجم شیعیان

نام              = امام محمدباقر

کنیه             =ابوجعفر

زادروز            =  ۱ رجب،۵۷ق.

زادگاه           =    مدینه

مدت امامت    =       ۱۹ سال (۹۵ تا ۱۱۴ق)

شهادت      ۷ =   ذی الحجه، ۱۱۴ق.

مدفن            =  بقیع، مدینه

طول عمر    =       57 سال

محل زندگی    =   مدینه، 

لقب(ها)          = باقر، شاکر، هادی

پدر                  =  امام سجاد

مادر               =  فاطمه

همسر(ان)    = ام فروه، ام حکیم

فرزند(ان)     =  جعفر، عبدالله، ابراهیم، عبیدالله، علی، زینب، ام سلمه

_..______________________________________یاداعی الله

جمعه 1395/6/19 10:43

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

نهضت علمی امام باقر

 

سال‌های ۹۴ تا ۱۱۴ق زمان پیدایش مسلک‌های فقهی و اوج‌گیری نقل حدیث درباره تفسیر بود و این به دلیل ضیعف‌شدن دولت بنی امیه و درگیری میان سران دولت برای در اختیار گرفتن قدرت بود. از علمای اهل سنت کسانی مانند ابن شهاب زهری، مکحول، هشام بن عروه و... در زمینه نقل حدیث و فتوا دادن فعالیت می‌کردند و افراد دیگری در ترویج عقاید خود تلاش می‌کردند مانند خوارج، مرجئه، کیسانیه و غالیان.[نیازمند منبع]


تا پیش از این زمان، نظرات فقه شیعه، به طور محدود و در حد اذان، تقیه، نماز میت و... روشن شده بود،
پنج شنبه 1395/6/18 18:37

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

فلسفه وجود جهنم

دو گروه نبودند آتش جهنم سرد و سلامت بود

خداوند تعالى در آیات فراوانى قسم یاد کرده جهنم را از کسانى که با آن ‏ها اتمام حجت کرده باشد پر خواهد کرد، و جهنم براى کفر پیشگان آفریده شده است.

حضرت آیت الله مظاهری در کتاب «آفاق نیایش تفسیر دعاى کمیل»؛ به بهره گیری از آیات و روایات معاندین و لج بازان را دو گروه مخلّد در آتش جهنم برشمرده اند.

* فلسفه وجود جهنم

«اقْطَعُ لَوْلا ما حَکَمْتَ به مِنْ تَعْذیبِ جاحِدیکَ وَ قَضَیْتَ بِه مِنْ اخْلادِ مُعانِدیکَ لَجَعَلْتَ النّارَ کُلَّها بَرْداً وَ سَلاماً وَ ما کانَت لِاحَدٍ فیها مَقَرّاً وَ لا مُقاماً».[1]

* جهنم مختص «منکرین» و «لج بازان»

دسته ها : اعتــقادی
پنج شنبه 1395/6/18 0:18

 

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

فضائل و مناقب حضرت جواد

درمنابع، فضایل متعددی برای آن حضرت ذکر شده است که از جمله مهم‌ترین آنها، برتری آن حضرت در مناظرات و مباحث علمی با دانشمندان آن روزگار در عین کودک بودن امام است. به نمونه‌هایی از آنها در بخش مناظرات اشاره شد.

همچنین کرامات متعددی نیز از انجام امور معجزه‌گونه برای آن حضرت نقل شده است از جمله:

قطب راوندی از محمد بن میمون نقل می‌کند: حضرت جواد در ایامی که کودک بود و امام رضا هنوز به خراسان نرفته بود، سفری به مکه نمود
سه شنبه 1395/6/16 10:32

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

به خداوند تهمت نزنیم

شرح حدیثی از آیت الله آقا مجتبی تهرانی

قالَ مُوسی عَلَیهِ السَّلامُ: یا رَبِّ أیُّ خَلقٍ اَبغَضُ اِلَیکَ، قالَ الَّذی یَتَّهِمُنی، قالَ وَ مِن خَلقِکَ مَن یَتَّهِمُکَ؟ قالَ نَعَم اَلَّذی یَستَخیِرُنی فَأخِیرُ لَهُ وَالَّذی أقضِی القَضاءَ لَهُ وَ هُوَ خَیرٌ لَهُ فَیَتَّهِمُنی[1]

 

حضرت موسی «علیه  السلام» عرض کرد: پروردگار من! مبغوض ترین افراد نزد تو کیست؟ خداوند فرمود: کسی که به من تهمت می زند. حضرت موسی «علیه السلام» عرض کرد: چه کسی به تو تهمت می زند؟‌ فرمود: کسی که از من می خواهد تا برای او خیری انتخاب کنم و من هم برای او خیر انتخاب کرده و خیر می خواهم، و کسی که صلاح و خیر او را در چیزی می بینم و قضائی را برای او فرمان می دهم که برای او دارای خیر و صلاح است، امّا او به من تهمت می زند.

دسته ها : نصایح اخلاقی
يکشنبه 1395/6/14 20:0

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

دلایل امامت امام جواد

امامت امام جواد(علیه السلام۱۷ سال یعنی از ۲۰۳ [سال شهادت امام رضا(علیه السلام)] تا ۲۲۰ بود. روایات و قرائن زیادی بر امامت وی دلالت می‌کند از جمله اینکه یکی از اصحاب امام رضا از او درباره جانشینش سؤال کرد، حضرت رضا با دست خود به فرزندش ابوجعفر (امام جواد) اشاره کرد که روبرویش ایستاده بود.[1]

در روایت دیگر امام رضا(علیه السلام) فرمود: «این ابوجعفر است که به جای خود نشانده و مقام خود را بدو واگذار کرده‌ام. ما خاندانی هستیم که خردسالان ما همانند بزرگسالان ما ارث می‌برند.» (یعنی همانگونه که بزرگسالان علم را به ارث می‌برند، کودکان ما نیز بدون هیچگونه تفاوت علم را از بزرگسالان به ارث می‌برند).[2

شنبه 1395/6/13 12:54
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ  امام جواد علیه السلام
 
#نقش          ============ امام نهم شیعیان
نام                ============  علی بن حسین
کنیه             ===========   ابوجعفر
زادروز             ===========  ۱۰ رجب، ۱۹۵ق.
زادگاه            ===========   مدینه
مدت امامت  ===========  ۱۷ سال (۲۰۳ تا ۲۲۰ق(    
شهادت          =========== آخر ذی القعده، ۲۲۰ق.
مدفن            ===========    کاظمین
طول عمر       ============  25  سال
محل زندگی    ============ مدینه، 
لقب(ها)        ============     جواد، تقی، مرتضی، قانع، رضی، مختار، متوکل، منتجب
پدر               ============  امام رضا
مادر             ============    سبیکه
همسر(ان)     ============  سمانه مغربیه، ام فضل    
فرزند(ان)       =============   علی، موسی، حکیمه، زینب،

_= = ______________________________________یاداعی الله
جمعه 1395/6/12 0:51

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چگونه گناه نکنیم

گفتاری از مرحوم آیت الله مشکینی

»مرحوم آیت الله مشکینی درسلسله گفتارهایی اخلاقی خود، راهکارهای پیشگیرانه از افتادن انسان در گناهان ،خاصّه در گناه جنسی و انحراف جنسی را تبیین نموده که در ادامه تقدیم می شود.

 اسلام برای حفظ انسان از غریزه‌ جنسی که در غرایز مخالف شرع قرار نگیرد پیشگیری‌ها ،مراقبت‌ها و حفاظت‌هایی را تعیین کرده است به این معنا که انسان از ابتدای جوانی باید چطور محافظت بشود تا در انحرافات جنسی غرق نشود.  

پیشگیری در هفت سالگی

دسته ها : نصایح اخلاقی
چهارشنبه 1395/6/10 20:0

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

دحوالارض به چه معناست؟

 

«دَحو» به معنای گسترش است و بعضی نیز آن را به معنای تکان دادن چیزی از محلِ اصلی اش تفسیر کرده اند. منظور از دحوالارض (گسترده شدن زمین) این است که در آغاز، تمام سطح زمین را آب های حاصل از باران های سیلابیِ نخستین فراگرفته بود. این آب‌ها، به تدریج در گودال‌های زمین جای گرفتند و خشکی‌ها از زیر آب سر برآوردند و روز به روز گسترده تر شدند. از طرف دیگر، زمین در آغاز به صورت پستی‌ها و بلندی‌ها یا شیب‌های تند و غیرقابل سکونت بود. بعدها باران های سیلابی مداوم باریدند، ارتفاعات زمین را شستند و دره‌ها گستردند. اندک اندک زمین‌هایِ مسطح و قابل استفاده برای زندگی انسان و کشت و زرع به وجود آمد. مجموع این گسترده شدن، دَحو الارض نام گذاری می‌شود

.

دسته ها : عمومی
دوشنبه 1395/6/8 0:50

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

ایمان به غیب  

امام موسی صدر درگفتاری با موضوع :ایمان به غیب  ونقش آن دراستواری انسان در زندگی ، آن را اصل اول دین بر شمرده اند.

*متن گفتار

بی شک انسان چون حس می کند که مستظهر به غیب و مطمئن به خدا و متکی به مطلق است، احساسی نیرومندی می کند و علم، صنعت، نظام اجتماعی و اقتصادی، فلسفه، هنر و تجربه های دیگر را چون آفریده ها و ابزار به کار می گیرد؛ با اطمینان و ارامش به زندگی ادامه می دهد. این از نظر تربیتی اثر فراوان و بزرگی دارد.

ایمان به غیب در زندگی انسان ضروری است
دسته ها : اعتــقادی
دوشنبه 1395/6/8 0:12

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

مصادیق سبک شمردن نماز

مصادیق سبک شمردن نماز را با بهره گیری از روایات و آیات

* تأخیر نماز:

امام صادق(علیه السلام) در تفسیر آیه شریفه قرآن، که در ارتباط با مذمت بی اعتنایی به نماز نازل گردیده ـ (ماعون/5ـ4) ـ می‏فرماید: «تاخیر الصّلاه عن اوّل وقتها لغیر عذرٍ» یعنی مراد از بی اعتنایی به نماز، "تأخیر آن از اول وقت بدون عذر است."("بحارالانوار"، ج83، ص6)

 البته روشن است که مراد از عذر، ضرورتی است که بصورت اورژانسی پیش آید و قابل تأخیر نباشد، و گرنه باید به کار گفت نماز دارم، نه به نماز بگوییم کار دارم.

 * عدم رعایت آداب آن در خلوت:

دسته ها : اعتــقادی
دوشنبه 1395/6/8 0:3

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

راهکار استجابت دعا

در کلامی از آیت الله آقا مجتبی تهرانی(ره)

«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ؛ وَ اسْمَعْ نِدَائِی إِذَا نَادَیْتُکَ وَ اسْمَعْ‌ دُعَائِی‌ إِذَا دَعَوْتُکَ‌ وَ أَقْبِلْ عَلَیَّ إِذَا نَاجَیْتُکَ فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَیْکَ وَ وَقَفْتُ بَیْنَ یَدَیْکَ»[1]

  در یکی از شب های قدر با استناد به فرازی ازمناجات های  امیرالمومنین(علیه‌السّلام)، ماه مبارک رمضان به‌ خصوص لیالی قدر را ماه تلاوت قرآن و دعای به خیر برای خود و دیگران دانست و تصریح کردند : دراین دورهم جمع شدن ها درلیالی قدر دو تا چیز می‌خواهیم. یک: ترمیم نسبت به گذشته، دو: ترسیمِ خوب نسبت به آینده .

ترمیم گذشته؛ به این معنا که ما بد کردیم و این قابل انکار نیست. سال گذشته این‌قدر گناه و خطا کردیم که خودمان نمی‌توانیم خطاهایمان را بشماریم پس اوّلین چیزی که می‌خواهیم درخواست کنیم ترمیم گذشته است و آن اینکه: خدایا عفو کن! به تعبیری که در قرآن هم وجود دارد، «صفح جمیل» کن. خیلی ساده بگویم: خدایا! ندیده بگیر؛ امشب این‌طور با ما برخورد کن. صحیفۀ اعمالِ ما را که «نعوذبالله»، به خطاهایمان آلوده شده است پاک و تمیز کن، تا روی اینکه برای سال آینده تقاضا کنیم را داشته باشیم. اوّل باید تقاضای ترمیم گذشته را داشته باشیم؛ همان تعبیری که در روایات و از پیغمبراکرم برای لیلۀ قدر وجود دارد: از خدا طلب عفو کنید و به تعبیر اهل معرفت ستّاریّتِ ناشی از غفّاریّتِ خدا را بخواهیم. به طوری که هیچ‌گونه تبعاتی نسبت به خطاهای گذشته‌مان برای ما نباشد.

دسته ها : اعتــقادی
شنبه 1395/6/6 0:14

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

پارتی بازی  یا شفاعت

شفاعت پارتی بازی نیست/ شفاعت در اسلام مشروط است

 

حضرت آیت الله سبحانی در پاسخ به شبهه ای مبنی بر اینکه «اعتقاد به شفاعت سبب افزایش گناه گناهکاران می شود اما اگر چنین عقیده ای نباشد کمتر گناه می کنند؛ اظهار داشتند: باید مفهوم شفاعت را تبیین کرد تا مشخص شود آیا این موضوع سبب جرات برای گناه کردن می شود یا زمینه کاهش گناه را فراهم می کند.

ایشان با تاکید بر اینکه ناامیدی یکی از عوامل انحطاط بشر است، تصریح کردند: انسان مایوس، نمی تواند قدمی به پیش بردارد چرا که اگر انسان از رحمت الهی مایوس باشد و بداند خداوند او را نخواهد بخشید، گناه بیشتری می کند.

دسته ها : اعتــقادی
پنج شنبه 1395/6/4 9:39
مهدویت امام زمان (عج)
X