سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

 

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

قربانی از منظر قرآن کریم

 

برای حاجی بعد از رمی جمره عقبه و برای مردم شهرها بعد از نماز عید، نوبت به  قربانی می رسد، با این تفاوت که این عمل برای حجاج واجب و برای مردم امری مستحب است.

 

    جایگاه و شرایط قربانی را از نگاه قرآن کریم منتشر می کند.

 

 قربانی از منظر قرآن کریم (حج آیات 30 تا 37(

 

🔸  دعوت به پاس داشتن برنامه های خدا

يکشنبه 1395/10/12 23:0

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

بهشت برای متقیان

در قرآن آمده است که بهشت را به متقیان نزدیک مى کنیم. منظور از نزدیک کردن چیست؟

الف) خداوند متعال درباره گستره بهشت مى فرماید: (وَ سارِعُوا اِلى مَغفِرَة مِن رَبِّکُمْ وجَنَّة عَرضُهَا السَّمـوتُ والاَرضُ اُعِدَّت لِلمُتَّقین)[22]; و شتاب کنید براى رسیدن به آمرزش پروردگارتان و بهشتى که وسعت آن، آسمان ها و زمین است که براى پرهیزگاران آماده شده است. مراد از «عرض» در آیه شریف، پهنا و گستره است. در زبان عربى، هنگامى که مى خواهند بگویند فلان شئ از وسعت برخوردار است. واژه «عرض» را به کار مى برند.

سه شنبه 1395/6/2 11:23

b

نه ویژگی قلب کفار در قرآن

 

  استاد قرائتی در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود با موضوع تفسیر قطره ای به بیان پیام ها و نکته های دیگری از آیه هفتم سوره بقره پرداخته است.

نکته‌های آیه:  « خَتَمَ اللَّهُ عَلَى‏ قُلُوبِهِمْ وَعَلَى سَمْعِهِمْ وَعَلَى‏ أَبْصَرِهِمْ غِشَوَةٌ وَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ‏ ‏» (بقره/7)  

‏قلب منیب، آن است که بعد از توجّه به انحراف و خلاف، توبه و انابه کرده و به سوى خدا باز گردد. ویژگى بارز آن تغییر حالات در رفتار و گفتار انسان است.

خداوند در آیات قرآنى، نه ویژگى براى قلب کفّار بیان کرده است:

سه شنبه 1395/3/4 19:34

b

بشارتهای قرآن درباره تحقق دولت اهل بیت (علیهم السلام)

 

درآیات متعددی از قرآن «خدا به کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده اند، وعده داده است که حتماً آنان را در زمین، جانشین قرار دهد.

 

زمین را صالحان به ارث می برند

 «ولَقَد کَتَبنا فِی الزَّبورِ مِن بَعدِ الذِّکرِ أنَّ الأَرضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصّالِحونَ» الأنبیاء : 105 .

 

«و در حقیقت، در زبور پس از تورات نوشتیم که زمین را، بندگان شایسته ما به ارث مى برند».

دوشنبه 1395/3/3 10:30

رجعت  از  نگاه  قرآن

اشاره

باور به رجعت، كه يكي از اعتقادات شيعه است، در طول تاريخ پُر فراز و فرود خود، همواره مورد توجه پژوهشگران عرصة دين بوده است.

بدون ترديد، بررسي و تحليل بيشتر اين اعتقاد، مي‏تواند حقايق افزون‌تري را فراروي علاقه‌مندان قرار دهد؛ به ويژه آن كه شيعه معتقد است، علاوه بر رواياتي كه در اين زمينه در دست است، آيات قرآن نيز دليلي بر حتمي بودن تحقق اين باور به شمار مي‌آيد و آيات قرآن، گنجايش بحث‌هاي روزآمد و نو را همواره به عنوان اصلي اساسي براي خود حفظ كرده است.

در اين نوشتار، مي‌كوشيم با بهره مندي از زلال معارف پيشوايان معصوم: و بزرگان دين، براي روشن‌تر ساختن باور رجعت به وسيلة آيات نوراني قرآن،گامي، هر چند كوتاه به جلو برداريم. 

 

پيش‌درآمد  

پيش از هر سخن، بايسته است معناي لغوي و اصطلاحي رجعت را توضيح دهيم.

دوشنبه 1393/6/31 9:41
مهدویت امام زمان (عج)
X