سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

 

b

معرفی

ولادت، نسب، نامگذاری امام حسن

نسب حسن بن علی بن ابی طالب بن عبدالمطلب بن هاشم، هاشمی و قرشی و معروف به مجتبی است. او همچنین بزرگترین نوه پیامبر اسلام(ص) از طرف مادرش حضرت فاطمه(س) است..[۱]

ولادت امام حسن(ع) در مدینه به دنیا آمد.[۲] بنا بر مشهور، تاریخ ولادت او ۱۵ رمضان سال سوم هجری است.[۳] البته برخی روایات و منابع تاریخی تولد وی را سال دوم هجرت دانسته‌اند.[۴]

پس از تولد، پیامبر در گوش او اذان گفت[۵] و در هفتمین روز ولادتش گوسفندی را عقیقه کرد.[۶]

يکشنبه 1395/3/30 1:37

b

 

امام حسن مجتبی علیه السلام

حسن بن علی بن ابی طالب دومین امام شیعه و بزرگترین فرزند امام علی(علیه السلام) و حضرت فاطمه(س) که در ۳۷ سالگی به امامت و خلافت رسید و در سال ۴۱ه‍.ق. با معاویه صلح کرد.

دوره حکومت وی شش ماه و سه روز طول کشید. امام حسن علیه السلام پس از صلح، به مدینه رفت و ده سال در مدینه بود تا اینکه به شهادت رسید. او در مدینه، در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.

جمعه 1395/3/28 14:47

b


پیوند مقدس    


دلیل رغبت حضرت خدیجه برای ازدواج با پیامبر چه بود؟

بی تردید ازدواج یکی از ثروتمندان عرب، با جوانی که از مال دنیا بهره چندانی ندارد، نمیتواند ریشه در دلایل و انگیزه های مادی داشته باشد. بنابر این در ریشه یابی این جریان باید جهات معنوی را دنبال کرد.
آیت الله جعفرسبحانی در کتاب فرازهایی از تاریخ اسلام،(1) به چهار نمونه از این شواهد اشاره می کنند که به طور خلاصه بیان می کنیم:


پنج شنبه 1395/3/27 1:23

b

امام زمان علیه السلام در نگاه دیگران

فرق شیعه

فرق شیعه نظیر زیدیه و اسماعیلیه، ضمن پذیرش اصل مهدویت، در موعود بودن امام و مصداق آن (موعود)، با امامیه اختلاف‌نظر دارند. برخی از فرق شیعه مانند انشعاباتی از زیدیه، متولد شدن امام مهدی در گذشته و غیبت او را نمیپذیرند و تنها معتقد به موعود بودن و ظهور امام مهدی در آخرالزمان هستند از این رو انطباق مصداق امام موعود و منتظر در امام دوازدهم شیعیان امامی، یعنی محمد بن حسن عسکرى(علیه السلام) را رد کرده یا حداقل تأیید نمی‌کنند.

آنان تنها معتقدند امام منتظر در آخرالزمان به دنیا آمده، قیام خواهد کرد.

چهارشنبه 1395/3/26 2:21

 

b

ولادت و دوره ی کودکی و نوجوانی امام کاظم ـ علیه السلام ـ


تولد امام کاظم علیه السلام :

ولادت امام کاظم ـ علیه السلام ـ در اواخر حکومت امویان, نام مادرش حمیده محل تولد ابواء. وقتی همسر امام صادق ـ علیه السلام ـ وضع حمل نمود امام فرزند را گرفتند, آداب شرعی ولادت را بجا آوردند و بشارت ولادت ایشان را به اصحاب دادند و فرمودند: «خداوند به من پسری مرحمت فرموده که بهترین مخلوقش است»(1)

سال ولادت «128 هـ ق» و در زمان حکومت عبدالملک بن مروان بوده است.(2)
دوشنبه 1395/3/24 0:51

 

b

معنا و ماهیت حقیقى شب قدر چیست؟

این شب چه اهمیتى دارد؟

 

«قدر» در لغت به معناى اندازه و اندازه‏گیرى است.(1) »تقدیر» نیز به معناى اندازه‏گیرى و تعیین است.(2) در اصطلاح «قدر» عبارت است از: ویژگى هستى و وجود هر چیز و چگونگى آفرینش آن(3). به عبارت دیگر، اندازه و محدوده وجودى هر چیز «قدر» نام دارد.(4)

بر اساس حکمت الهى در نظام آفرینش، هر چیزى اندازه‏اى خاص دارد و هیچ چیز بى‏حساب و کتاب نیست. جهان حساب و کتاب دارد، بر اساس نظم ریاضى تنظیم شده و گذشته، حال و آینده آن با هم مرتبط است.

دسته ها : اعتــقادی
شنبه 1395/3/22 1:19

 

b

عمر امام زمان عجل الله تعالی فرجه

امام زمان عجل الله تعالی فرجه در ۲۵۵ق به دنیا آمد. حدود دوازده قرن از آن تاریخ می‌گذرد. این طول عمر، همسان با طول عمر عادی انسان‌ها نیست. متکلمان شیعه در پاسخ به ناهمسانی عمر امام عصر با عمر عادی انسان‌ها پاسخ‌های گوناگونی داده‌اند.

پاسخ‌های تجربی
زیست شناسان، عمر زیاد را برای انسان ممکن می‌دانند. لطف‌الله صافی گلپایگانی کلمات فراوانی از دانشمندان غربی نقل می‌کند که ادعا کرده‌اند از نظر زیست‌شناسی، انسان می‌تواند تا ۸۰۰ یا ۱۰۰۰ سال عمر کند.[1

پاسخ‌های عقلی

امکان وقوعی:

پنج شنبه 1395/3/20 10:48

b

آثار علمی امام صادق

آیا امام صادق آثار علمی هم داشته اند؟

غالب آثار امام به شیوه مرسوم آن زمان، کتابت مستقیم خود ایشان نیست و غالبا املای امام یا بازنوشت بعدی مجالس ایشان است. بعضی از آثار نیز منسوب است و قطعی الصدور نیست. از جمله موارد زیر را می توان نام برد:
1. رساله به عبدالله نجاشی (غیر از نجاشی رجالی) است. نجاشی صاحب رجال معتقد است که تنها تصنیفی که امام به دست خود نوشته اند همین اثر است.
3. رساله ای که شیخ صدوق در خصال و به واسطه اعمش از حضرت روایت کرده است شامل مباحث فقه و کلام.
سه شنبه 1395/3/18 0:30

b

ارتباط با امام زمان عجل الله تعالی فرجه

 

شیعیان در عصر غیبت علاوه بر پیامبر و سایر معصومان، به طور ویژه به امام زمان توسل می‌کنند و دعاها و توجهات ویژه او خواستار می‌شوند. آیات  164] و روایات متعدد[۱۶۵] نشان می‌دهند امامان با اذن و اجازه خداوند از حال و شرایط زندگی انسان‌ها باخبرند و می‌توانند در بهبود شرایط مادی و معنوی افراد اثرگذار باشند و هر چه پیروی، توسل و ارتباط با آنان بیشتر باشد، این آثار نیز بیشتر خواهد بود. دعای عهد، دعای توسل، نماز امام زمان و حضور در مسجد جمکران، زیارت آل یاسین، صدقه دادن برای سلامتی امام زمان، جشن‌های نیمه شعبان و اشعار فراوانی که در این زمینه سروده شده، جلوه‌هایی از ارتباط شیعیان با امام زمان است.

  • برخی آداب ارتباط
شنبه 1395/3/15 10:17

 

b

انتظار درکلام رهبری

امیدزایی و عدالت دو نقطه برجسته انتظار و عصر ظهور است

مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنه ‌ای در طول سالیان گذشته مطالب بسیار ارزشمندی پیرامون مسئله «انتظار» و «مهدویّت» را بیان فرمود. آن چه در ذیل می آید نمونه ای از بیانات معظم له می باشد.

* معنای انتظار

* انتظار یعنی قانع نشدن، قبول نکردن وضع موجودِ زندگی انسان و تلاش برای رسیدن به وضع مطلوب، که مسلّم است این وضع مطلوب با دست قدرتمند «ولیّ خدا»، حضرت حجت ‌بن ‌الحسن، مهدی صاحب زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) تحقق پیدا خواهد کرد.[1]

دسته ها : ولایت علــی
پنج شنبه 1395/3/13 18:23

 

b

زندانی شهید



علت شهادت موسى بن جعفر
چه بود ؟


باید گفت موسى بن جعفر
، قربانی صفات دیگران شد. حسد از یحیى برمکى ، جاه طلبى از هارون الرشید، پول پرستى از على بن اسماعیل . درباره شهادت حضرت چنین گفته اند: ابن اشعث شیعى، تربیت امین پسر هارون را به عهده داشت و چون خیلى مقرب هارون بود، یحیى برمکى هراس آن داشت که پس از هارون خلافت به دست امین افتد و ابن اشعث به جاى او بنشیند. حسد او را رنج مى داد و سرانجام بعد از سعایتهاى زیادى از موسى بن جعفر و ابن اشعث، هارون را به وسوسه واداشت تا درباره موسى بن جعفر تفحّص کند. از این جهت على بن اسماعیل را خواست و با وصفى که موسى بن جعفر او را از رفتن به بغداد منع کرد و خطر را براى او شرح داد، پیش هارون آمد و قبل از آن هم ملاقاتى با یحیى کرد. على ابن اسماعیل به هارون گفت: مملکت نمى تواند دو خلیفه داشته باشد. هارون امر کرد که دویست هزار درهم به او بدهند؛ اما او درد گلو گرفت و همانجا مرد. مى گویند سرانجام هنگام مردن پولها را دید و مرد.(۱)
سه شنبه 1395/3/11 21:28

b

 

بهترین جوانان و بدترین پیران

  در این مجال برآن است تا مسأله حساسّ و حیاتى دوران جوانی ونوجوانی را درکلام ملکوتى پیامبر اسلام و دیگر پیشوایان پاک (علیهم السلام)  منتشر نماید . 

جوانی و پاداش 72 صدّیق

* قـالَ رَسُـولُ اللّه ِ صلی الله علیه و آله: یـا أَبـاذَر! ما مِنْ شابٍّ یَدَعُ لِلّهِ الدُّنْیا وَلَهْوَها وَأَهـْرَمَ شـَبابَهُ فى طاعـَةِ اللّه ِ إِلاّ أَعْطاهُ اللّه ُ أَجْرَ إِثْنَیْنِ وَسَبْعینَ صِدّیقا.  

رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: اى اباذر! هیچ جوانى بخاطر خدا از دنیا و سرگرمیهاى آن رونگرداند و جوانى خویش را در طاعت خدا پیر نکند، مگر این که خداوند پاداش 72 صدّیق را به او عطا فرماید. (صدّیق: بسیار راستگو و کسى که سخن خود را با کردارش تصدیق کند.)

 (میزان الحکمه، ج 5، ص 9، به نقل از بحارالانوار، ج 77 ص 84)

دسته ها : احادیث
يکشنبه 1395/3/9 17:39

b

تحلیل و جمع بندی شماره یک از عملیات والفجر 8

قسمت دوم

به‌منظور تجزیه‌وتحلیل عملیات والفجر 8 آن را به‌طور صحیح موردبحث قرار داده تا انشاا... بتوانیم در عملیات‌های آتی بهره‌برداری لازم را از تجارب به‌دست‌آمده بنماییم

الف- نقاط قوت خودی در قبل و حین عملیات

ب- نقاط ضعف خودی در قبل و حین عملیات

ج- نقاط قوت دشمن در قبل و حین عملیات

د- نقاط ضعف دشمن در قبل و حین عملیات

ه- حرکات احتمالی آینده دشمن در منطقه عملیاتی والفجر 8

الف- نقاط قوت خودی در قبل و حین عملیات به شرح زیر می‌باشد:

1 -نقاط قوت خودی قبل از عملیات

دسته ها : دفاع مقدس
شنبه 1395/3/8 17:44

b

نه ویژگی قلب کفار در قرآن

 

  استاد قرائتی در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود با موضوع تفسیر قطره ای به بیان پیام ها و نکته های دیگری از آیه هفتم سوره بقره پرداخته است.

نکته‌های آیه:  « خَتَمَ اللَّهُ عَلَى‏ قُلُوبِهِمْ وَعَلَى سَمْعِهِمْ وَعَلَى‏ أَبْصَرِهِمْ غِشَوَةٌ وَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ‏ ‏» (بقره/7)  

‏قلب منیب، آن است که بعد از توجّه به انحراف و خلاف، توبه و انابه کرده و به سوى خدا باز گردد. ویژگى بارز آن تغییر حالات در رفتار و گفتار انسان است.

خداوند در آیات قرآنى، نه ویژگى براى قلب کفّار بیان کرده است:

سه شنبه 1395/3/4 19:34

b

بشارتهای قرآن درباره تحقق دولت اهل بیت (علیهم السلام)

 

درآیات متعددی از قرآن «خدا به کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده اند، وعده داده است که حتماً آنان را در زمین، جانشین قرار دهد.

 

زمین را صالحان به ارث می برند

 «ولَقَد کَتَبنا فِی الزَّبورِ مِن بَعدِ الذِّکرِ أنَّ الأَرضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصّالِحونَ» الأنبیاء : 105 .

 

«و در حقیقت، در زبور پس از تورات نوشتیم که زمین را، بندگان شایسته ما به ارث مى برند».

دوشنبه 1395/3/3 10:30
مهدویت امام زمان (عج)
X