سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

 

b

حضرت علی اکبر علیه السلام

علی بن حسین بن علی بن ابی‌طالب، که به علی اکبر شهرت دارد، فرزند امام حسین(ع)، پیشوای سوم شیعیان است که در سال ۳۳ق در مدینه به دنیا آمد. گفته‌اند او در سیرت ظاهری و باطنی بسیار به پیامبر اسلام شبیه بوده است. علی اکبر در واقعه عاشورا شجاعت و فدارکاری بسیاری از خود نشان داد و در نبرد با سپاهیان یزید به شهادت رسید.

بنابر روایات، وی نخستین شهید از بنی هاشم در روز عاشورا بوده است. مرقد حضرت علی اکبر در جوار پدرش در کربلا قرار دارد.

سه شنبه 1395/2/28 21:25

b

تحلیل و جمع بندی شماره یک از عملیات والفجر 8

قسمت اول

جمع‌بندی شماره یک عملیات والفجر (8)

تهیه‌کننده:

اطلاعات قرارگاه کربلا

به: گیرندگان

از: واحد ط.ق کربلا

موضوع: جمع‌بندی شماره یک عملیات والفجر 8

سلام‌علیکم

بدین‌وسیله به پیوست یک نسخه از جمع‌بندی شماره یک عملیات والفجر هشت با پیوست‌های مربوط به آن جهت اطلاع و بهره‌برداری لازم ارسال می‌شود.

توضیح اینکه پیوست‌های مربوط به وضعیت خود در حین عملیات متعاقباً ارسال می‌گردد.

 والسلام

مسئول اطلاعات قرارگاه کربلا

دسته ها : دفاع مقدس
سه شنبه 1395/2/28 9:6

b

چرا مسافر روزه‏ اش باطل است و نمازش شکسته؟!

 

چرا با وجود آثار مفید روزه، مسافران نمى‏ توانند روزه بگیرند؛ به ویژه آن که فلسفه شکسته شدن نماز و بطلان روزه مسافر، تخفیف به حال اوست و در روایات از آن به هدیه الهى تعبیر شده است و در قرآن کریم، بعد از بیان این حکم مى‏ فرماید: "اگر روزه بگیرند، براى آنان بهتر است"؟ 

روزه، ابعاد گوناگونى داشته، آثار مثبت فراوانى از نظر مادى و معنوى در وجود انسان دارد. تلطیف روح، تقویت اراده، کنترل غرایز و تقلیل آنها، تقویت روحیه ایثار و نوع‏دوستى از مهم‏ترین تأثیرات اخلاقى و تربیتى روزه است و علاوه بر آن که روزه براى بیمارى‏ هاى جسمى و روانى، آثار بهداشتى و درمانى فراوانى دارد، با وجود این، این آثار مخصوصاً در بعد معنوى و قرب الى الله، زمانى تحقق مى ‏یابد که این عبادت با شرایط آن صورت پذیرد که از جمله این شرایط، در سفر نبودن است

این که چرا عبادت خداى متعال که راه سعادت بشر است، مشروط به شرایط خاصى شده است و یا با پیشرفت و فناورى وسایل حمل و نقل، آیا هنوز این شرایط معتبر است یا نه و نیز تفسیر آیات روزه، موضوع بحث ماست

دسته ها : عبادات
شنبه 1395/2/25 10:47

b

 

امام سجاد علیه السلام

 

علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب(علیه السلام، ((۳۸- ۹۴ق) معروف به امام سجاد و زین العابدین، چهارمین امام شیعیان. مدت امامت وی ۳۴ سال بوده است. در واقعه کربلا حاضر بود ولی به علت بیماری در جنگ شرکت نداشت. لشکر عمر بن سعد پس از شهادت امام حسین(علیه السلام  او را همراه اسیران کربلا به کوفه و شام بردند. خطبه امام سجاد(علیه السلام) در شام باعث آگاهی مردم از جایگاه اهل بیت شد.

واقعه حره، نهضت توابین و قیام مختار در زمان امام سجاد(علیه السلام) روی داد.

مجموعه ادعیه و مناجات امام سجاد در کتاب صحیفه سجادیه گرد آمده است. رسالة الحقوق، رساله‌ای کوچک درباره تکالیف بندگان در برابر خدا و خلق خدا، اثری دیگر منسوب به اوست.

بنابر روایات شیعه، امام سجاد(علیه السلام) به دستور ولید بن عبد الملک با سمّ به شهادت رسید. مدفن وی در قبرستان بقیع کنار قبر امام حسن مجتبی، امام محمد باقر و امام جعفر صادق است.

پنج شنبه 1395/2/23 13:38

b

امام حسین علیه السلام

حسین بن علی بن ابی طالب (علیه السلام) (۴-۶۱ق)، امام سوم شیعیان، از اصحاب کساء، فرزند دوم امام علی (علیه السلام ) و حضرت زهرا(سلام الله)، نوه پیامبر(صلی الله) و مشهور به اباعبدالله است. او در جنگ‌های صفین، جمل و نهروان شرکت داشت. امام حسین(علیه السلام) در زمان امامت امام حسن (علیه السلام ) پیرو او بود و پس از شهادت وی نیز، تا زمانی که معاویه در قید حیات بود، به پیمان ایشان با معاویه وفادار ماند؛ اما پس از مرگ معاویه بیعت با یزید را مشروع ندانست.


دوشنبه 1395/2/20 20:37

b

چرا اهل سنت در ماه رمضان هنگامی که مسافر هستند مثل شیعه روزه را افطار نمی کنند ؟

 

روزة ماه مبارک رمضان که از ضروریات دین اسلام می باشد، در ماه شعبان سال دوم هجری بر مسلمانها واجب شد. یکی از موانع روزه ماه رمضان سفری است که در آن نمازهای چهار رکعتی کوتاه و دو رکعت می شود.(1) دربارة اینکه آیا افطار روزه ماه رمضان بر مسافر واجب است یا جائز، دو دیدگاه متفاوت وجود دارد. اهل سنت معتقدند، از آنجا که افطار روزه بر مسافر، جایز می باشد، چنین شخصی در انجام و عدم انجام روزه، مخیّر است، و البته اگر روزه هم نگیرد بعداً باید قضای آن را انجام دهد. ولی شیعه قائل است که افطار روزه بر وی واجب است و اگر روزه بگیرد، باید قضای آن را بعداً انجام دهد.


دسته ها : عبادات
يکشنبه 1395/2/19 9:8

b

۲۰ خصلتی که پیامبر (صلی الله علیه وآله) قبل از بعثت داشت

 

کَانَ النَّبِیُّ (صلی الله علیه وآله) قَبْلَ الْمَبْعَثِ مَوْصُوفاً بِعِشْرِینَ خَصْلَةً مِنْ خِصَالِ الْأَنْبِیَاءِ لَوِ انْفَرَدَ وَاحِدٌ بِأَحَدِهَا لَدَلَّ عَلَى جَلَالِهِ فَکَیْفَ مَنِ اجْتَمَعَتْ فِیهِ کَانَ نَبِیّاً أَمِیناً صَادِقاً حَاذِقاً أَصِیلًا نَبِیلًا مَکِیناً فَصِیحاً عَاقِلًا فَاضِلًا عَابِداً زَاهِداً سَخِیّاً کَمِیّاً قَانِعاً مُتَوَاضِعاً حَلِیماً رَحِیماً غَیُوراً صَبُوراً مُوَافِقاً مُرَافِقاً.

ابن شهر آشوب در مناقب خود و در فصل معجزات پیامبر (صلی الله علیه وآله) آورده است:

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله پیش از آن که مبعوث شود، بیست خصلت از خصلت هاى پیامبران را دارا بود که اگر فردى یکى از آنها را داشته باشد، دلیل بر عظمت اوست چه رسد به کسى که همه آنها را دارا باشد.

آن حضرت پیامبرى:


v     امین                                راستگو

v     ماهر                                 اصیل

شریف                                والامقام

سخنور                                خردمند

بافضیلت                                  عابد

زاهد                                     سخاوتمند

دلیر و جنگاور                          قانع

فروتن                                     بردبار

مهربان                                    غیرتمند

صبور                                     سازگار  و نرمخو بود.

مناقب آل أبی طالب علیهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج‏1، ص: 123


جمعه 1395/2/17 11:25

b

امام جواد(علیه السلام ) از نگاه مخالفین

 

 

 ابن صبّاغ مالکی

عظمت و شکوه مقام ولایت و منصب الهی امامت، آن چنان بلندمرتبه و پرجاذبه است که حتی دانشمندان غیرشیعی را به تواضع واداشته است.

ابن صبّاغ مالکی یکی از اندیشمندان اهل سنت دربارۀ حضرات جواد علیه السلام نهمین پیشوای مسلمانان چنین می نویسد: «ابوجعفر محمد جواد در سال 195 ق. در شهر مدینه متولد شد. او از نظر نَسَب برترین تبارها را داراست؛ چون که او فرزند موسای کاظم، فرزند جعفر صادق، فرزند محمد باقر، فرزند علی، فرزند حسین، فرزند علی بن ابیطالب می باشد. (1)

چهارشنبه 1395/2/8 19:33

b

فواید پنجگانه نماز جمعه

از پر ارج ترین فواید نماز جمعه، آگاه ساختن جامعه از مسایل سیاسی و مشکلات اجتماعی است و این موضوع اگر برترین ثمرۀ نماز جمعه نباشد، از مهم ترین ثمرات آن محسوب می شود؛ زیرا انحطاط و ضعف و زبونی هر اجتماع بیش از هر چیز معلول عدم آگاهی و بازماندن از رشد سیاسی و عدم اطلاع از مشکلات است در این نوشتاربه بیان 5 فایده این نماز عبادی سیاسی می پردازیم

.    

دسته ها : عبادات
جمعه 1395/2/3 13:7

b

ده روایت از دهمین امام هدایت؛

چه عاملی موجب قطع رابطه می شود!

 

امام علی بن محمد(علیه السلام) به القاب زیادی موصوف بودند که نقی (پاک) و هادی (هدایت کننده) از جمله مهمترین آنها می باشند ، فقیه، علیم (دانا) و طیب (خوش خو و باسخاوت) از نامهای دیگر آن حضرت به شمار می رود.

دسته ها : احادیث
پنج شنبه 1395/2/2 12:35
مهدویت امام زمان (عج)
X