سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

شعری که آیت الله بهجت زمزمه میکردند



دسته ها : تصویر
دوشنبه 1393/10/29 14:36

ویژگی های امام مهدی (عج)     «4»

منصور

در یکى از بخش‌هاى زیارت عاشورا آمده است: «ان یرزقنى طلب ثارک مع امام منصور من اهل بیت محمد» مقصود از منصور، امام زمان علیه السّلام است و علت این‌که او را منصور نامیده‌اند، این است که ایشان در طلب خون جدّشان یارى مى‌شوند.

 محمد بن مسلم مى‌گوید: شنیدم ابا جعفر فرمود: «قائم ما منصور به رعب و مویّد به نصر است.»(1)

در دعاى ندبه هم مى‌خوانیم: «این المنصور على من اعتدى علیه» 

خون‌خواهى حسین علیه السلام


يکشنبه 1393/10/28 17:5

عکس العمل امام حسن در قبال توهین و استهزاء



امام محمّد باقر
حکایت فرماید: روزى امام حسن مجتبى جلوى منزل خود روى سکّوئى نشسته بود، ناگاه شخصى در حالى که سوار الاغ بود وارد شد و به آن حضرت چنین گفت :سلام بر تو که مؤمنین را ذلیل و خوار گرداندى .
امام مجتبى
بدون توجّه به توهین او، اظهار نمود: در قضاوت خویش عجله نکن، پیاده شو، بیا بنشین تا قدرى استراحت کنى و با هم صحبت نمائیم .
پس آن شخص از الاغ خود پیاده شد؛ و آرام آرام به سوى امام مجتبى
حرکت کرد، وقتى نزدیک حضرت رسید، امام به او فرمود: چه گفتى ؟
جواب داد: گفتم : السّلام علیک یا مُذِلَّ المؤ منین .
حضرت فرمود: این موضوع را از کجا و چگونه دانستى ؟
دسته ها : حکایات روایی
شنبه 1393/10/27 17:14

ویژگی های امام مهدی (عج)  »3«

داعی

از القاب امام زمان علیه السّلام داعى است، به معناى دعوت‌کننده و خواننده؛ چنان‌که در زیارت آل یاسین مى‌خوانیم:

السّلام علیک یا داعی اللّه و ربّانیّ آیاته

«سلام بر تو اى دعوت‌کننده از جانب خدا و براى خدا. . .» .

و در اعمال روز جمعه مى‌گوییم:

اللّهمّ و صلّ على ولیّک المحیی سنّتک القآئم بأمرک، الدّاعی إلیک

«خدایا درود فرست بر ولى خودت که سنّت تو را احیا مى‌کند و به امر تو قیام مى‌نماید و به سوى تو دعوت مى‌کند.»

در دعاى افتتاح نیز مى‌خوانیم:

اللّهمّ اجعله الدّاعی إلى کتابک

««خدایا او را مقرر فرما تا دعوت‌کننده به کتاب  آسمانى‌ات باشد.

و در جاى دیگر آمده است:

و الدّاعی إلى سبیلک 

«او دعوت‌کننده به راه خداست»(1)

================

منابع:

1-      اوصاف المهدی (عج) احمد سعیدی ج1 ص58

2-      جمعه های انتظار

جمعه 1393/10/26 11:23

تشرفات  

در کمال الدین از حسن بن وجناء نصیبى آمده که گفت: در پنجاه و چهارمین حج خود، زیر ناودان کعبه پس از نماز عشاء در حال سجده بودم و در دعا، ناله و زارى مى‌کردم که ناگاه کسى مرا جنباند و گفت: اى حسن بن وجناء برخیز.

 گوید: برخاستم دیدم کنیزکى است زردرنگ و لاغراندام. گمان کنم بیش از چهل سال داشت، جلو من به راه افتاد، و من بدون سؤال در پى او راه افتادم تا به خانۀ حضرت خدیجه علیها السلام رسید، در آن خانه اتاقى بود که در آن وسط حیاط باز مى‌شد و پلّه‌هایى از چوب ساج داشت که بالا مى‌رفت، کنیزک بالا رفت، آن‌گاه صداى شخصى را شنیدم که: اى حسن! بیا بالا. پس بالا رفتم و بر در اتاق ایستادم که حضرت صاحب الزمان علیه السّلام فرمود: اى حسن! گمان مى‌کنى که از من پنهانى؟ به خدا قسم! هربار به حج آمدى با تو بودم.



 
پنج شنبه 1393/10/25 23:8

علت ورود حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ

به ایران چه بوده است؟

 

علت ورود حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ، به مسئله مهاجرت برادر بزرگوارش حضرت امام رضا ـ علیه السّلام ـ به ایران مربوط است. یعنی در راستای سفر آنحضرت انجام گرفته.
مأمون در سال 200 هـ .ق امام رضا ـ علیه السّلام ـ را به مرو فرا خواند و بنا به نقلی بعد از استقرار آن حضرت در ایران نامه‌ای خطاب به خواهر گرامی‌اش حضرت فاطمه معصومه ـ سلام الله علیها ـ مرقوم فرمودند و آن را توسط یکی از غلامانش به مدینه منوره ارسال فرموده است. امام ـ علیه السّلام ـ به غلامش دستور داد که در هیچ منزلی توقف نکند تا در اندک زمان ممکن آن نوشته را به مدینه برساند. غلام خود را به مدینه منوره رسانید و نامه امام هشتم را به خدمت حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ تسلیم نمود.


پنج شنبه 1393/10/25 16:37

امام مهدی (عج) و منتظران

شیخ رجبعلی خیاط

عبد صالح خدا «رجبعلی نکوگویان» مشهور به «جناب شیخ» و «شیخ رجبعلی خیاط» در سال 1262 هجری شمسی، در شهر تهران دیده به جهان گشود. پدرش « مشهدی باقر » یک کارگر ساده بود. هنگامی که رجبعلی دوازده ساله شد پدرش از دنیا رفت و رجبعلی را که از خواهر و برادر تنی بی بهره بود، تنها گذاشت.

از دوران کودکی شیخ بیش از این اطلاعاتی در دست نیست. اما او خود، از قول مادرش نقل می‌کند که:

موقعی که تو را در شکم داشتم شبی [ پدرت غذایی را به خانه آورد] خواستم بخورم دیدم که تو به جنب و جوش آمدی و با پا به شکمم می‌کوبی، احساس کردم که از این غذا نباید بخورم، دست نگه داشتم و از پدرت پرسیدم....؟ پدرت گفت حقیقت این است که این ها را بدون اجازه [از مغازه ای که کار می‌کنم] آورده‌ام! من هم از آن غذا مصرف نکردم.


دسته ها : عمومی
دوشنبه 1393/10/22 23:41

ویژگی های امام مهدی(عج)2

کشف علوم

کوشش انسان در مسیر تکامل شناخت، بیشتر به بعد مادى جهان و زندگى انسان معطوف بوده است. چون انسان با ماده سروکار دارد و تلاش او براى این است که خواص و آثار بیشترى از ماده را بشناسد. مسائل ماوراى ماده و بعد معنوى حیات، به خاطر پیچیدگى و دشواریى که دارد بدان پایه مورد توجه و بررسى قرار نگرفته است.

حیات روحى و معنوى، در گستردگى و اسرارآمیزى قابل مقایسه با حیات مادى و فیزیکى انسان نیست. انسان در قلمرو حیات معنوى ابزار لازم براى شناخت را نیز-به طور کامل-در اختیار ندارد. از این رو، مى‌توان گفت که رشد و پیشرفت علمى و فرهنگى انسان به طور عمده در بخش مسائل مادى حیات بوده است، و در مسائل ماوراى طبیعى رشد و پیشرفت چندانى نداشته است


يکشنبه 1393/10/21 21:41

امام عصر (عج) در کلام آیت الله بهجت(ره)

 

امام زمان (عجل‌الله تعالی فرجه) (عینُ النّاظره و اُذُنُه السّامِعَه ولِسانُهُ النّاطق و یَدُهُ الباسطَه: چشم بینا، گوش شنوا، زبان گویا و دست گشادۀ خداوند) است.(1)

در رؤیت امام (علیه السلام) مقابله و محاذات شرط نیست؛ بلکه هر جا نشسته، بر اَرَضین سُفلی و سماوات سبع و مافیهنَّ و ما بینهنَّ اِشراف دارد.(2)

سبب غیبت امام زمان (عجل‌الله تعالی فرجه) خود ما هستیم!

به افرادی که پیش از ظهور در دین و ایمان باقی می مانند و ثابت قدم هستند، عنایات و الطاف خاصی می شود. (3)


يکشنبه 1393/10/14 21:7

امام مهدی (عجل‌الله تعالی فرجه) در کلام شهیدان

خدایا از تو می‌خواهم تا مرا در رکاب امام زمانت قرار دهی تا آنقدر با دشمنان قسم خورده دینت بجنگم تا به فیض شهادت برسم. شهید صیاد شیرازی(1)

ما گناهکاران درگاه خداوندی، ما سربازان خمینی، ما جانبازان حسینی، آگاهانه و با بصیرت کامل این راه را انتخاب کردیم و به ندای «هل من ناصر ینصرنی» خمینی لبیک گفته، و عاشقانه آغوش خود را برای استقبال ازشهادت گشودیم؛ چرا که عزت و شرف اسلام و آن امانت الهی که از شهدای بدر واحد و کربلا گرفته‌ایم تنها با جهاد و مجاهده در راه خداست که به مقصدنهایی خود که‌‌ همان انقلاب حضرت بقیه الله الاعظم (عج) است می‌رسد. پس،‌ای اهل دنیا و‌ای امت مسلمان، بدانید هجرت وسیله ما، جهاد سلاح ما، وشهادت سعادت ماست که حقیقتا رستگاری دو عالم در زیر شمشیر‌ها و سنگر‌ها به دست می‌آید. روحانی شهید غلام رضا علیزاده (۲ )

جمعه 1393/10/12 22:10

امام مهدی (عج) و شهدا

شهید محمود قربانی

شهید محمود قربانی، فرزند موسی، ششم مهر ماه 1345 در روستای نقاش از توابع قزوین زاده شد. این شهید بزرگوار پس از ازدواج، صاحب دو دختر و یک پسر شد‌ و از جمله پاسدارانی بود که در جماران مشغول به کار بود.

وی از سال 61 تا 65 حضور فعالی در جبهه داشت و یک بار هم دچار موج گرفتگی شد‌ و در آخرین اعزام خواب امام زمان (عج) را دید‌ که مژده شهادت را به وی داده بودند‌ و سرانجام در کربلای 5 در دشت خونین شلمچه به درجه رفیع شهادت رسید.


زمانی که شهید قربانی برای آخرین بار به جبهه رفت، پیش از رفتن خواب امام زمان (عج) را دیده بود که به ایشان فرموده بودند، این بار که شما به جبهه بروید، به درجه والای شهادت می‌رسید و حالت چگونگی شهادت را برای ایشان بیان کردند.

چهارشنبه 1393/10/10 23:28

 

 

غیبت امام مهدی عجل‌الله تعالی فرجه

 

غیبت در لغت به‌معناى مخفى، پنهان و دور از دسترس و در اصطلاح امام‌شناسى به‌معناى غایب شدن حضرت مهدى علیه السّلام از دیده‌هاست. غیبت به دو نوع مطلق و نسبى تقسیم مى‌شود:

غیبت مطلق: آن غیبتى است که در همۀ زمان‌ها و مکان‌ها و براى همگان مخفى و پنهان و دور از دسترس باشد مانند ذات مقدس پروردگار که همیشه و براى هرکس پوشیده و هرگز قابل رؤیت نیست.

غیبت نسبى: آن است که در برخى مواقع و براى بعضى مخفى و پوشیده است اما نسبت به عده‌اى دیگر آشکار و ظاهر است.(2)


دوشنبه 1393/10/8 13:35

نگاهی به 60شعاری که درحماسه9دی‌ماه 88 طنین اندازشد

 


 

9 دی ماه 88،‌ برگی از تاریخ پر افتخار کشور است که با حضور میلیونی و چشمگیر آحاد مردم از قشرهای مختلف به یادگار گذاشته شد و این روز را تا همیشه حماسه‌ای ماندگار کرد.

 

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، 9 دی ماه 88،‌ برگی از تاریخ پر افتخار کشور است که با حضور میلیونی و چشمگیر آحاد مردم از قشرهای مختلف به یادگار گذاشته شد و این روز را تا همیشه حماسه‌ای ماندگار کرد.
دسته ها : عمومی
يکشنبه 1393/10/7 17:43

صله رحم

نزاع بین امام صادق و پسر عمویش


روزى بین امام جعفر صادق
و یکى از پسرعموهایش نوه امام حسن مجتبى به نام عبداللّه بن الحسن ، نزاع و اختلافى پیش ‍ آمد، به طورى که از سر و صدا و داد و فریاد آن ها، مردم جمع شدند.
ولى پس از گذشت لحظاتى آرامش پیدا کرده ؛ و از یکدیگر جدا شدند؛ و هر یک به سمت منزل خود رهسپار گردید.
صبح فرداى آن شب ، امام صادق
به سوى منزل عبداللّه بن الحسن ، حرکت نمود.
و چون جلوى منزل عبداللّه رسید و دقّ الباب کرد، کنیزى جلو آمد و گفت : کیست ؟
دسته ها : حکایات روایی
شنبه 1393/10/6 11:45

 

حسین علی بها ، بنیان گذار فرقه ضاله بهاییت

حسینعلى نورى، فرزند میرزا عباس نورى، متولد سال ١٢٣٣ ق. در تهران است. وى تحصیلات  ۶٣ ابتدایى را در زادبومش گذراند، شوهر خواهر او، منشى سفیر روس بود و از سوى دیگر خود به حلقه و لباس درویشان درآمد.

در ٢٧ سالگى به ترویج بابیت پرداخت. پس از ترور نافرجام ناصر الدین شاه توسط بابیان در سال ١٢۶٨ ، وى که از عوامل اصل ترور بود، بازداشت شد، ولى با کمک سفارت روس آزاد گردید و به بغداد رفت. سپس بر اثر بدرفتارى با دیگران به ترکیه تبعید شد و در همان دوران، ادعا کرد: من شخص موعود باب (یعنى من یظهره اللّه) هستم و یحیى صبح ازل باید از من پیروى کند. در این‌جا فرقۀ بهائیت شکل گرفت.
جمعه 1393/10/5 10:38
مهدویت امام زمان (عج)
X