سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چگونه سلمان فارسی سلمان محمدی شد؟

کسانی که فطرت خویش را حفظ کرده باشند، چه مانند «صُهَیْب» از روم آمده باشند یا مانند «سلمان» از ایران یا مانند «بلال» از حبشه یا همانند «عمّار و ابوذر» از سرزمین حجاز برخاسته باشند، همگی در بهره ‏مندی از این کتاب الهی یکسانند...

 

هشتم ماه صفر سالروز وفات شخصیّتی است که امام صادق(علیه السلام) او را سلمان محمدی نامیدند و کرارا از او یاد می کردند.حضرت آیت الله جوادی آملی نیز در بیان و بنان خود در کتب و جلسات درس اخلاق به معرفی این شخصیت ممتاز جهان اسلام پرداخته که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود.


در جنگ خندق غوغایی است تا هر گروهی سلمان، آن یار دیرین و با ایمان رسول خدا(ص) را از خود بداند. انصار فریاد می زنند که سلمان از ماست چرا که به مانند ما یار پیغمبر خدا(ص) به شمار می رود و از طرف دیگر مهاجرین هیاهویی به پا کرده اند که چنین نیست چرا که سلمان همچو ما مهاجرت نموده است و خود را به محبوبش رسانده است.

دسته ها : عمومی
يکشنبه 1395/8/30 23:26

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

سلمان فارسی

سلمان فارسی مدائن را به پایگاه تشیع و محبان امیرالمومنین(ع) تبدیل کرد برخی افرادهم عصر سلمان به جایگاه او حسادت می کردند با اشاره به اینکه سلمان فارسی ماموریت تبلیغ و دعوت در بین مردم ایران را برعهده داشت، گفت: سلمان و عمار فرمانروایی مدائن و کوفه را با تایید امیرالمومنین(ع) پذیرفتند و این دو شهر به اعتبار این دوشخصیت، نخستین مراکز پیدایش شیعه شد.

روزبه ایرانی در ابتدا پیرو آئین زرتشت بود و سپس مسیحی شد و برای رسیدن به خاتم الانبیاء مسیر سختی را برگزید و در آغوش رسول خدا از بردگی رها و پس از مسلمان شدن به سلمان فارسی مشهور شد؛ این شخصیت برتر اسلام در نزد پیامبراکرم(ص) آنچنان جایگاه والایی یافت که نبی مکرم اسلام در تبیین جایگاه والایش فرمود سلمان از ما اهلبیت(ع) است.   

   

به مناسبت فرا رسیدن هشتم صفر سالروز وفات سلمان فارسی شخصیت بزرگ اسلام و یار ایرانی پیامبراکرم(ص) و امیرالمومنین(ع) با دکتر محمدحسین رجبی دوانی مورخ، پژوهشگر تاریخ اسلام و نویسنده کتاب «تاریخ تحلیلی دوران امامت امیر المومنین علی(ع)» درباره سیر زندگی سلمان فارسی، جایگاه این شخصیت والامقام در نزد پیامبراسلام و امیرالمومنین(ع)، بررسی حضور یا عدم حضور وی در هجوم اعراب مسلمان به ایران، چرایی پذیرش منصب فرمانروایی مدائن در دوره خلیفه دوم، سبک زندگی در دوره فرمانروایی مدائن و تاثیر تولید سریال سلمان فارسی در شناخت این شخصیت به گفت وگوی تفصیلی نشسته است که ماحصل این مصاحبه را در ادامه می خوانید:

دسته ها : عمومی
يکشنبه 1395/8/30 23:20

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

فضائل اربعین از نگاه معصومین

از احادیث حضرات معصومین علیهم السلام پیرامون فضیلت و ثواب زیارت امام حسین علیه السلام را منتشر می کند.

زائران امام حسین(علیه السلام) زیر پرچم رسول خدا(ص)


امر به زیارت

عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ ع قَالَ مُرُوا شِیعَتَنَا بِزِیَارَةِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ (ع).

امام محمد باقر علیه السلام فرمود:

شیعیان ما را به زیارت امام حسین علیه السلام امر کنید. (1)

يکشنبه 1395/8/30 23:6

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چرا زیارت می‌کنیم؟

ما وقتی کمالات ائمه معصومین علیهم السلام را ذکر می‌کنیم یعنی دوست داریم مثل آنها باشیم،پس باید مثل امام باشیم. «أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاةَ» حسین جان سی تا تیر رها شد اما نمازت را اول وقت خواندی! یعنی ما هم باید مثل او باشیم.

استاد قرائتی در تفسیر فرازهایی از زیارت عاشورا به تبیین آثار و برکات زیارت و لزوم الگوگیری انسان از اهل بیت (علیهم السلام) پرداخته اند.

آثار و برکات زیارت

 

*  قرب به خدا

جمعه 1395/8/21 23:37

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

آیت الله آقامجتبی تهرانی؛

محاسبه یک دقیقه ای نفس و نقش سازنده آن در زندگی

مرحوم آیت الله آقامجتبی تهرانی درشرح حدیثی نورانی از امام صادق(صلوات الله­ علیه)مبنی برمحاسبه رفتار و عملکرد مان در پایان هر روز بیان نموده است : این محاسبه روزانه نقش سازندگی دارد و انسان ‌برای اینکه دست و پای خودش را جمع کند باید محاسبه روزانه داشته باشد.

رُوِیَ عَنِ الصَّادقِ علیه السّلام قَالَ: إِذَا أَوَیْتَ إِلَى فِرَاشِکَ فَانْظُرْ مَا سَلَکْتَ فِی بَطْنِکَ وَ مَا کَسَبْتَ فِی یَوْمِکَ وَ اذْکُرْ أَنَّکَ مَیِّتٌ وَ أَنَّ لَکَ مَعَاداً.[1]

  امام صادق(صلوات الله­ علیه) فرمودند: آنگاه که در بستر خود مأوا گرفتی، بنگر که چه چیزی در شکم خود جای داده‏ای؟ و در آن روز چه چیزی به‏دست آورده‏ای؟ و به یاد آور که روزى خواهى مرد و برای تو معادى خواهد بود.

دسته ها : نصایح اخلاقی
دوشنبه 1395/8/17 20:54

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

دلایل عقلی و نقلی بر زیارت قبور

پیامبر گرامى (صلی الله) کراراً به قبرستان بقیع مى رفت گاهى تنها و گاهى با یارانش و گاهى هم با همسرانش، و شیوه زیارت قبور را به آنها تعلیم می دادند.

حضرت آیت الله سبحانی به شبهه ابن تیمیه و وهابیون درباره حرام بودن سفر برای زیارت قبور  پاسخ گفته اند.

متن پاسخ این مرجع تقلید به شبهه وهابیت به شرح ذیل است.

زیارت قبور پاکان مسأله ای است که وهابیان در برخى از فروع و شقوق آن دچار اشتباه شده اند آنان هر چند اصل زیارت قبور را پذیرفته اند اما سفر براى زیارت قبور را حرام مى دانند.

دسته ها : شبهات
يکشنبه 1395/8/16 19:23

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چرا زیارت عاشورا در منابع حدیثی ذکر نشده است؟

مرحوم آیت الله‌ العظمی میرزا جواد تبریزی(ره) در دفاع از مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام به شبهه سند زیارت عاشورا در منابع حدیثی پاسخ گفته اند.

 

زیارت عاشورا فــراتــر از شبــهــه

 

  یکى از زیارات مشهوره که علمای بزرگ به آن توجه خاص داشته‌اند و در کتب خود، متن کامل زیارت، همراه با فضایل آن زیارت شریفه را، نقل نموده‌اند، زیارت مبارکه عاشورا مى‌باشد. بزرگانى چون: شیخ طوسى رحمة‌الله‌علیه در مصباح المتهجد، ابن‌قولویه قمى(قدس‌سره) در کتاب کامل‌الزیارات، مرحوم کفعمى در کتاب بلدالامین، مرحوم ابن‌طاووس قدس‌سره در مصباح‌الزائر و شهید اول در مزار و... تمام فرازهاى زیارت و فضایل آن‌را ذکر کرده‌اند و جزو زیارات مشهور و مجرب است که علمای بزرگ در قرون متمادیه بر آن تأکید کرده‌اند.

دسته ها : شبهات
جمعه 1395/8/14 23:0
مهدویت امام زمان (عج)
X