سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

اجازه دفن کنار جدش ندادند

امام باقر افزود: پس از آن که امام حسن مجتبى به شهادت رسید؛ و اصحاب و یاران، جنازه مطهّرش را غسل داده و بر جایگاه نماز حضرت رسول بردند؛ و بر جنازه اش نماز گذاردند، آن هنگام که خواستند – بر اساس وصیت آنحضرت- پیکر مقدّسش را براى وداع با جدّ بزرگوارش، به سمت مسجد و قبر مطهّر رسول گرامى اسلام صلوات اللّه علیه حرکت دهند، مامورین عایشه سریع به او خبر دادند که جنازه را به سمت قبر مطهّر مى برند و مى خواهند او را کنار پیغمبر اسلام دفن کنند.

يکشنبه 1393/9/30 11:5

نحوه شهادت امام رضا ـ علیه السّلام ـ چگونه بود؟

 

حضرت امام رضا ـ علیه السّلام ـ در سال 148 هـ .ق در شهر مدینه متولد شد،(1) و در ماه صفر سال 203 هـ .ق در سن 55 سالگی در شهر طوس خراسان به شهادت رسید.

در باب شهادت ایشان تقریباً تمام علمای شیعه و عده زیادی از علمای اهل سنت قائلند که آن حضرت مسموم و شهید شده اند. درباره عامل شهادت اختلاف نظر و اقوالی وجود دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد.

قول مشهور این است که آن حضرت توسط مأمون خلیفه عباسی مسموم شده و به شهادت رسیده اند.

علمای اهل سنت درباره شهادت امام به دست مامون دو دیدگاه دارند:


شنبه 1393/9/29 17:13

« چگونگی بیعت با امام رضا  علیه السلام »

 

مردم کجا با امام رضا  علیه السلام برای ولایتعهدی بیعت کردند؟

 

مأمون پس از آن که در روز دوشنبه هفتم ماه رمضان سال 201 هـ ق در «مرو» ولیعهدی را بر امام رضا-علیه السلام- تحمیل کرد و عهدنامه ولایت‌عهدی امام-علیه السلام- را امضاء نمود به «فضل بن سهل» دستور داد مجلس باشکوهی که مرکب از رجال دولت و اعیان و اشراف ملت و امراء و وزراء و درباریان و فرماندهان و سپاهیان و علماء و نویسندگان و شعراء و خطباء باشد، تشکیل دهد و برای اجرای تشریفات بیعت در یک روز معیّن در دربار خلافت حاضر شوند و «لباس سیاه» را که شعار «بنی عباس» در آن روز بود به لباس «سبز» که شعار «علوییّن» است، تبدیل کنند(1) و پرچم سبز برافرازند. روز دهم رمضان تمام طبقات مردم با لباس سبز در دربار «مأمون» حاضر شدند و نظامیان در محل مخصوص خود صف آرائی کردند و سایر مدعوّین در جایگاه های خود قرار گرفتند.


پنج شنبه 1393/9/27 16:58

»سه نکته اخلاقی «

 آیت‌الله میرزاجوادآقا ملکی تبریزی 

 

مرا در ایام تحصیلم در نجف اشرف، شیخی بود که در تربیت، مرجع طلاب متقی زمان خود بود و آن چه را از اعمال بدنی که مؤثر به حال سالک الی‌الله است، تجربه کرده بود. او در این‌باره سه امر را بیان کرد:

1.      آن‌که در هر روز و شبی یک سجده‌ی طولانی کند و در آن بسیار بگوید: «لاٰ اِلهَ اِلّاٰ اَنتَ سُبْحٰانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظْاٰلِمین »1 و در آن قصد کند که روح من در زندان طبیعت، اسیر و مقید به این قیود است و پروردگار من پاک‌تر از این است که به من ستم کند و من هستم که به خود ستم کرده‌ام و آن را در این مهلکه‌ها انداخته‌ام و او یاران خود را به این سجده توصیه می‌کرد و هر کس به آن عمل می‌کرد، تأثیر آن را در حالات خود می‌فهمید و هر چه طول سجود فردی بیشتر بود، تأثیر بیشتری نیز نصیب ساجد می‌شد.

2.      انگشتری عقیق یا فیروزه به دست کردن؛ زیرا در حدیث آمده است که خداوند تعالی می‌فرماید: «من از بنده‌ای که دست به دعا بردارد و در دستش انگشتری فیروزه باشد، شرم دارم که دست او را رد کنم و محروم دارم.»

3.      صدقه دادن قبل از دعا است؛ چنان‌که روایت شده است که «اِسْتَنْزِلوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَه؛ یعنی روزی را به وسیله‌ی صدقه به سوی خود فرود آرید».

 ________________

1- معروف به ذکر یونسیه

 آیت‌الله میرزاجوادآقا ملکی تبریزی 

دسته ها : نصایح اخلاقی
چهارشنبه 1393/9/26 20:18
تصاویر امام ورهبری
درراهپیمایی اربعین حسینی ازنجف تا کربلا




دسته ها : تصویر
سه شنبه 1393/9/25 19:50
پیاده روی اربعین حسینی

 درقالب تصویر





دسته ها : تصویر
يکشنبه 1393/9/23 13:39

انس با ملکات جوانی

[1] ای عزیزان من؛ قدر جوانی خود بدانید؛ کم می‌شود کسی در جوانی به فکر خود افتد1 و انحرافات را کنار گذارد؛ چون به پیری برسید افسوس جوانی خود را خورید، اما چه فایده برگشتن در او نیست.2

[2] ای عزیزان من؛ در جوانی عوض آنکه به فکر معیشت پیری باشید به فکر خود باشید، ملکات و سرمایه‌های معنوی برای خود تهیه کنید تا در پیری از آن استفاده کنید.3

[3] ای عزیزان من؛ در جوانی همه کس به تو علاقه دارند و در پیری هیچ کس تو را نخواهد پس در فکر آن باشید در آن وقتی که همه از شما رمیده شوند شما رمیده از آنها باشید و شب و روز با ملکات جوانی خود داشته باشید (یعنی خدا، بندگی، توجه به خدا و لذت بردن از قرب با خدا).4

دسته ها : نصایح اخلاقی
جمعه 1393/9/21 22:31

امام مهدی (عج) و مکذّبین (4)

محمد علی شیرازی معروف به محمدعلی باب

على محمد شیرازى در اول محرّم ١٢٣۵ ق در شیراز متولد شد و پس از وفات پدر، تحت کفالت دایى خود قرار گرفت. وى تعلیمات ابتدایى را نزد شیخ عابد از شاگردان شیخ احمد احسایى و سید کاظم رشتى آموخت. وى فردى گوشه‌گیر بوده و بر اثر دعانویسى و ریاضت‌هایى؛ مثل رفتن روى پشت بام و وردخوانى در هواى گرم بوشهر،... مردم او را به نام سید ذکر(8)  مى‌خواندند. همچنین عده‌اى او را خورشیدپرست و برخى نیز پریشان‌گو و دچار اختلال مى‌دانستند.

شنبه 1393/9/8 23:36

تربت امام حسین ـ علیه السّلام ـ چرا خاصیت شفادهی دارد؟

وچه گونه جسم روحانی امام (ع) بر خاک اثرگذاشته است؟


خداوند متعا ل به میمنت و برکت وجود مقدس امام حسین ـ علیه السّلام ـ و یارا نش د ر سرزمین کربلا، و به خاطر این که آن حضرت و یارا نش جان های عزیزشا ن را د ر راه خدا فدا کردند خصوصیات و برکاتی را در سرزمین کربلا و تربت امام حسین ـ علیه السّلام ـ قرار داده که از جمله آن ها این است که تربت ا و شفای هر دردی است و خصوصیتی دارد که در هیچ خاک دیگری یافت نمی شود.


پنج شنبه 1393/9/6 15:0

آیا امام حسین(ع) از فرجام کارش آگاه بود؟

و می دانست تیری بر گلوی علی اصغرش خواهد خورد. اصولاً دایره علم غیب امام تا کجاست؟

 

دربارة دایرة علم غیب امام می توان گفت اما م معصوم علاوه بر علم عا دی که برای نوع بشر قابل تحصیل است از علم لدنی و خدادادی (علم غیب) نیز بهره مند است. اما م به حسب علو رتبه وجودیش به لطف و اذن الهی به سرچشمه علم الهی متصل است و از حقا یق حواد ث عالم هما ن گونه که در متن وا قع هستند آگاه می باشد. امام رضا ـ علیه السلام ـ در ضمن حدیثی مفصل دربا رة اما مت فرمودند:«هنگا می که خداوند متعا ل کسی را به عنوا ن امام برای





دوشنبه 1393/9/3 23:7
مهدویت امام زمان (عج)
X