سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

b

شهید قاضی طباطبایی

شهید قاضی طباطبایی منسوب به خاندان سادات عبدالوهابیه است که به دو نام «قاضی طباطبایی» و «شیخ الاسلامی» شهرت داشتند. آیت الله سید محمد علی قاضی طباطبائی که در ۶جمادی الاول ۱۳۳۱ هجری قمری(۱۲۹۳ شمسی) متولد شد از سادات حسنی است که با ۳۳ واسطه به حسن مثنی فرزند امام حسن مجتبی(ع) نسب می‌رساند




دسته ها : علــمـا
سه شنبه 1394/8/5 11:31

b

قیام جهت احترام

 

چرا در هنگام ذکر امام زمان می ایستند و دست را بر روی سر می گذارند؟

به هنگام یادآوری وجود مبارک حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه و ذکر و یاد او و دعای برای آن حضرت، این عمل به تأسی از عمل معصومین علیهم السلام و برای ابراز احترام و بزرگداشت خاص انجام می‏گیرد. همچنانکه در روایت نقل شده است که در حضور امام رضا اسم مبارک امام زمان برده شد، آن حضرت برای احترام برخاستند و دست بر سر نهادند.[1] ضمن آن که این عمل نوعی استغاثه به آن حضرت است، همچنین در روایتی از امام صادق توصیه به ایستادن شده است، که حضرت فرمود: پس بایستد و از خدا تعجیل فرج را طلب کند.(2)

=================

1.
صافی گلپایگانی، منتخب الاثر640.
2. صافی گلپایگانی، منتخب الاثر641.


دوشنبه 1394/8/4 21:50

 

b

 

حسن مثنّی که بود؟ آیا در کربلا حضور داشت؟


بعضی از شیعیان می‌‌گویند: فرزند امام حسن مجتبی(علیه السلام) به نام حسن مثنّی در کربلا نبوده، یا زنده نمانده است و نسل امام حسن(علیه السلام) ادامه پیدا نکرد. آیا این صحیح است؟ و آیا قاسم بن حسن بزرگ‌تر از ایشان بودند؟


حسن بن حسن، پسر دوم امام حسن مجتبی(علیه السلام) بود. مادرش خوله نام داشت که فرزند منظور فزاریه بود.[1] حسن بن حسن معروف به حسن مُثنّی، شخصیّتی گران‌قدر، با فضیلت و با تقوا بود. او متولی صدقات امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) بود. حسن مُثنّی زمان حکومت عبدالملک بن مروان را هم درک کرده و با حَجّاج بر سر امور صدقات اختلاف پیدا کرد.[2] ایشان در نهضت و قیام کربلا در کنار عمویش امام حسین(علیه السلام) حاضر بود.
دوشنبه 1394/8/4 10:13

 

b

گریه و جزع امام حسین (علیه السلام) برای فرزندان و عزیزانش برای چه بود

 

چرا در روز عاشورا امام حسین(علیه السلام) با این‌که معصوم بود در مرگ فرزندش گریه و جزع کرد، ولی امّ وهب صبر نمود و گریه نکرد؟


گریه و جزع امام حسین(
علیه السلام) برای فرزندان و عزیزانش برای چه بود؟ چرا أمّ وهب با این‌‌که زنی ساده بود با سر پسر خود آن برخورد را کرد، ولی امام حسین(ع) برای فرزندان خود این همه بی‌‌تابی می‌‌کرد؛ شبهه‌‌ای برایم پیش آمده که آیا «العیاذ بالله» مگر مقام و منزلت أمّ وهب بیشتر از امام حسین(علیه السلام) بود که توانست عاطفه مادری خود را کنترل کند و برای پسرش جزع و بی‌‌تابی نکند! در حالی‌که امّ وهب می‌‌دانست که پسرش را در راه خدا هدیه کرده و ناراحتی نمی‌‌خواهد. لطفاً توضیح دهید.




يکشنبه 1394/8/3 10:25

b

شهید تشنه لب  


آیا -تشنه لب شهید شدند؟

شهادت امام حسین با لب تشنه از مسلّمات است که همه منابع شیعه و سنی به آن اشاره کرده اند، که به چند نمونه اشاره می کنیم:
1. امام سجاد
فرمود: ""و قد منع ابی من الماء الذی کان مطلقا للسباع و الوحوش""(1) پدرم را از آبی که برای درنده ها و حیوانات آزاد بودند، منع کردند.
2. امام جعفر صادق
فرمود: امام سجاد چهل سال برای پدرش امام حسین گریه کرد و هروقت برای او آب می آوردند می گریست و می فرمود: پدرم را تشنه به شهادت رساندند .(2)
3. امام حسین
تلاش می کرد آب به خیمه ها بیاورد ولی شمر گفت: نمی گذارم آب برداری مگر اینکه کشته شوی.(3)
4. عبدالله بن حصین ازدی با صدای بلندگفت:ای حسین بن علی! آیا آب فرات را می بینی که همچون آسمان آبی صاف است ، به خدا سوگند یک قطره از آن را نخواهید نوشید تا از تشنگی بمیرید.(4)
5 . حر بن یزید به نیروهای عمربن سعد گفت: ""...و شما امام حسین ، اصحاب ، زنان و کودکان او را از آب فرات منع کردید در حالی که از آن آب، یهودیان، مسیحیان ، زرتشتیان می خورند....""(5
پی نوشت ها:
1. بحارالانوار، ج 46، ص 109 .
2- همان ، ج 45 ، ص 149.
3- همان، ص 51.
4- بحار، ج 44، ص 389.
5- تاریخ طبری، ج 4، ص 325

شنبه 1394/8/2 9:59

 

b

در چه روزها و ماه‌هایی زیارت امام حسین(علیه السلام) مستحب است؟


در منابع روایی تأکید فراوانی بر زیارت امامان معصوم(علیهم السلام) بویژه زیارت امام حسین(علیه السلام) شده و افرادی که بدون عذر به زیارت نروند مورد نکوهش قرار گرفته­اند.
زیارت امام حسین(علیه السلام) در تمام ایام سال و هر زمان که انسان توانایی داشته باشد مطلوب است، امام صادق(علیه السلام) فرمود: «سزاوار است که شخص توانگر سالی دو مرتبه و انسان تهیدست سالی یک بار به زیارت امام حسین(علیه السلام) برود».[1] امام کاظم(علیه السلام) فرمود: «در حق امام حسین(علیه السلام) جفا نکنید (زیارتش را ترک ننمایید) انسان ثروت‌مند و توانگر هر چهار ماه یک مرتبه به زیارتش برود و انسان تهی‌دست تکلیفی ندارد، مگر به مقدار توانایی او و خداوند آنچه در توان بندگان نیست تکلیف نکرده است».[2]


جمعه 1394/8/1 11:34
مهدویت امام زمان (عج)
X