سـلام ، خـوش آمـدید
استفاده کنیدmozilla از
ساعت فلش مذهبی

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

سلمان فارسی

سلمان فارسی مدائن را به پایگاه تشیع و محبان امیرالمومنین(ع) تبدیل کرد برخی افرادهم عصر سلمان به جایگاه او حسادت می کردند با اشاره به اینکه سلمان فارسی ماموریت تبلیغ و دعوت در بین مردم ایران را برعهده داشت، گفت: سلمان و عمار فرمانروایی مدائن و کوفه را با تایید امیرالمومنین(ع) پذیرفتند و این دو شهر به اعتبار این دوشخصیت، نخستین مراکز پیدایش شیعه شد.

روزبه ایرانی در ابتدا پیرو آئین زرتشت بود و سپس مسیحی شد و برای رسیدن به خاتم الانبیاء مسیر سختی را برگزید و در آغوش رسول خدا از بردگی رها و پس از مسلمان شدن به سلمان فارسی مشهور شد؛ این شخصیت برتر اسلام در نزد پیامبراکرم(ص) آنچنان جایگاه والایی یافت که نبی مکرم اسلام در تبیین جایگاه والایش فرمود سلمان از ما اهلبیت(ع) است.   

   

به مناسبت فرا رسیدن هشتم صفر سالروز وفات سلمان فارسی شخصیت بزرگ اسلام و یار ایرانی پیامبراکرم(ص) و امیرالمومنین(ع) با دکتر محمدحسین رجبی دوانی مورخ، پژوهشگر تاریخ اسلام و نویسنده کتاب «تاریخ تحلیلی دوران امامت امیر المومنین علی(ع)» درباره سیر زندگی سلمان فارسی، جایگاه این شخصیت والامقام در نزد پیامبراسلام و امیرالمومنین(ع)، بررسی حضور یا عدم حضور وی در هجوم اعراب مسلمان به ایران، چرایی پذیرش منصب فرمانروایی مدائن در دوره خلیفه دوم، سبک زندگی در دوره فرمانروایی مدائن و تاثیر تولید سریال سلمان فارسی در شناخت این شخصیت به گفت وگوی تفصیلی نشسته است که ماحصل این مصاحبه را در ادامه می خوانید:

دسته ها : عمومی
يکشنبه 1395/8/30 23:20

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

فضائل اربعین از نگاه معصومین

از احادیث حضرات معصومین علیهم السلام پیرامون فضیلت و ثواب زیارت امام حسین علیه السلام را منتشر می کند.

زائران امام حسین(علیه السلام) زیر پرچم رسول خدا(ص)


امر به زیارت

عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ ع قَالَ مُرُوا شِیعَتَنَا بِزِیَارَةِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ (ع).

امام محمد باقر علیه السلام فرمود:

شیعیان ما را به زیارت امام حسین علیه السلام امر کنید. (1)

يکشنبه 1395/8/30 23:6

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چرا زیارت می‌کنیم؟

ما وقتی کمالات ائمه معصومین علیهم السلام را ذکر می‌کنیم یعنی دوست داریم مثل آنها باشیم،پس باید مثل امام باشیم. «أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاةَ» حسین جان سی تا تیر رها شد اما نمازت را اول وقت خواندی! یعنی ما هم باید مثل او باشیم.

استاد قرائتی در تفسیر فرازهایی از زیارت عاشورا به تبیین آثار و برکات زیارت و لزوم الگوگیری انسان از اهل بیت (علیهم السلام) پرداخته اند.

آثار و برکات زیارت

 

*  قرب به خدا

جمعه 1395/8/21 23:37

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

آیت الله آقامجتبی تهرانی؛

محاسبه یک دقیقه ای نفس و نقش سازنده آن در زندگی

مرحوم آیت الله آقامجتبی تهرانی درشرح حدیثی نورانی از امام صادق(صلوات الله­ علیه)مبنی برمحاسبه رفتار و عملکرد مان در پایان هر روز بیان نموده است : این محاسبه روزانه نقش سازندگی دارد و انسان ‌برای اینکه دست و پای خودش را جمع کند باید محاسبه روزانه داشته باشد.

رُوِیَ عَنِ الصَّادقِ علیه السّلام قَالَ: إِذَا أَوَیْتَ إِلَى فِرَاشِکَ فَانْظُرْ مَا سَلَکْتَ فِی بَطْنِکَ وَ مَا کَسَبْتَ فِی یَوْمِکَ وَ اذْکُرْ أَنَّکَ مَیِّتٌ وَ أَنَّ لَکَ مَعَاداً.[1]

  امام صادق(صلوات الله­ علیه) فرمودند: آنگاه که در بستر خود مأوا گرفتی، بنگر که چه چیزی در شکم خود جای داده‏ای؟ و در آن روز چه چیزی به‏دست آورده‏ای؟ و به یاد آور که روزى خواهى مرد و برای تو معادى خواهد بود.

دسته ها : نصایح اخلاقی
دوشنبه 1395/8/17 20:54

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

دلایل عقلی و نقلی بر زیارت قبور

پیامبر گرامى (صلی الله) کراراً به قبرستان بقیع مى رفت گاهى تنها و گاهى با یارانش و گاهى هم با همسرانش، و شیوه زیارت قبور را به آنها تعلیم می دادند.

حضرت آیت الله سبحانی به شبهه ابن تیمیه و وهابیون درباره حرام بودن سفر برای زیارت قبور  پاسخ گفته اند.

متن پاسخ این مرجع تقلید به شبهه وهابیت به شرح ذیل است.

زیارت قبور پاکان مسأله ای است که وهابیان در برخى از فروع و شقوق آن دچار اشتباه شده اند آنان هر چند اصل زیارت قبور را پذیرفته اند اما سفر براى زیارت قبور را حرام مى دانند.

دسته ها : شبهات
يکشنبه 1395/8/16 19:23

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چرا زیارت عاشورا در منابع حدیثی ذکر نشده است؟

مرحوم آیت الله‌ العظمی میرزا جواد تبریزی(ره) در دفاع از مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام به شبهه سند زیارت عاشورا در منابع حدیثی پاسخ گفته اند.

 

زیارت عاشورا فــراتــر از شبــهــه

 

  یکى از زیارات مشهوره که علمای بزرگ به آن توجه خاص داشته‌اند و در کتب خود، متن کامل زیارت، همراه با فضایل آن زیارت شریفه را، نقل نموده‌اند، زیارت مبارکه عاشورا مى‌باشد. بزرگانى چون: شیخ طوسى رحمة‌الله‌علیه در مصباح المتهجد، ابن‌قولویه قمى(قدس‌سره) در کتاب کامل‌الزیارات، مرحوم کفعمى در کتاب بلدالامین، مرحوم ابن‌طاووس قدس‌سره در مصباح‌الزائر و شهید اول در مزار و... تمام فرازهاى زیارت و فضایل آن‌را ذکر کرده‌اند و جزو زیارات مشهور و مجرب است که علمای بزرگ در قرون متمادیه بر آن تأکید کرده‌اند.

دسته ها : شبهات
جمعه 1395/8/14 23:0

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

 

دلایل یازده گانه مخالفان «وحى و نبوت» از منظر قرآن کریم

* علل مخالفت مخالفان وحى و نبوت از منظر قرآن کریم

دلایل عمده مخالفت مخالفان پیامبران عبارت است از:

* طغیان

قرآن به مخالفت این گروه چنین اشاره مى کند: «وَ ما أَرْسَلْنا فی‏ قَرْیَةٍ مِنْ نَذیرٍ إِلاَّ قالَ مُتْرَفُوها إِنَّا بِما أُرْسِلْتُمْ بِهِ کافِرُون»‏؛ [1] براى هیچ آبادى، پیامبر بیم دهنده اى نفرستادیم، مگر این که افراد ثروتمند و خوش گذران به آنها گفتند: ما به رسالت شما کافریم.

* استکبار

دسته ها : اعتــقادی
پنج شنبه 1395/7/29 20:3

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم


شاه‌کار ماندگار علامه امینی

القاب علی (علیه السلام) در کلام نبی (صلی الله)

علامه امینی در کتاب الغدیر 248 لقب و صفت از حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در بیان مبارک حضرت خاتم الاوصیاء حضرت محمد بن عبدالله را به نقل از احقاق الحق ذکر کرده است.

ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم توجه همه ارادتمندان به ساحت قدسی حضرت علی (علیه السلام) را به صفات و القابی که آخرین فرستاده خدا برای وصی و جانشین خود بر لسان مبارک جاری ساخته‌اند جلب می‌کنیم.

 

امید آنکه محبان امیرالمؤمنین (علیه السلام) در سرتاسر گیتی در دنیا و عقبی مورد شفاعت «قسیم‌النار و الجنه» قرار بگیرند


.

( 13 ) علی فاروق هذه الأمة

( 14
جمعه 1395/7/16 23:34

 

b

عهد چهل ساله علامه طباطبایی چه بود!؟

خداوند متعال در قرآن می فرماید:

فَاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ مزمل/20

هر چه می توانید قرآن بخوانید

حکایت؛ حجت الاسلام محمد فاضل تبریزی می‌گوید: یکی از دوستان روزی علامه را به منزل خود در تبریز دعوت کرد و چند نفر از جمله بنده را هم برای زیارت و استفاده از سفره معارف ایشان فراخواند ، آن شب علامه به من فرمود: من سی سال پیش، استخر شاگُلی (محله‌ای زیبا در تبریز) را دیده‌ام، اگر مزاحم خواب آقایان نباشم، می‌خواهم فردا بین‌الطلوعین به آنجا بروم.

دسته ها : علــمـا
شنبه 1395/7/10 8:23

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

 چهار گرفتاری غصه خوردن

 

حضرت آیت الله مظاهری در سلسله گفتارهای اخلاقی خود منشأ چهارگرفتاری انسان را با بهره گیری از کلام نورانی پیامبر اکرم(صلی الله) بیان کرده اند.

 

متأسفانه به معارف قرآن و روایات توجه نمی کنیم, منشأ بسیاری از گرفتاری ها توجه نکردن به دستورات قرآن و اهل بیت(علیهم السلام ) است.

 

مثلاً غم و غصه، انسان را از درون می ‌پوساند.
دسته ها : نصایح اخلاقی
پنج شنبه 1395/7/8 13:39

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چند روایت کاربردی از امام محمدباقر(علیه السلام)

امام باقر علیه السلام فرمود: در کتاب على علیه السلام چنین دیده ایم که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود: هرگاه از پرداخت زکات خوددارى شود، زمین از بیرون دادن برکاتش خوددارى کند.

 

ده روایت گهربار از امام باقر علیه السلام

 

* لباس عالم

 

کَتَبَ أَبُو جَعْفَرٍ (علیه السلام) إِلَى سَعْدٍ الْخَیْر: وَ الْحِلْمُ لِبَاسُ الْعَالِمِ فَلَا تَعْرَیَنَّ مِنْهُ. (1)

دسته ها : احادیث
سه شنبه 1395/7/6 21:4

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

حدیث بساط

 

 بر گرفته ازکتاب حدیقة

الشیعه احمدبن محمد معروف به مقدس اردبیلی

 

وایضاازابی جعده مرویست که در بصره حاضرشدم به مجلسی که انس بن مالک نقل این حدیث می نمود دیدم که مردی برخواسته و گفت یا انس و یا صاحب رسول الله این برصی که در تومشاهده می کنم از چیست و حال آنکه پدر من از رسول خدا نقل می کرد که مومنان به برص و جذام مبتلا نمی شوند پس انس سردر پیش افکنده اشک از چشم او روان شد و بعداز لمحه ی سرد برآورد و گفت دعای بنده ی صالح درحق من مستجاب شده چون این حرف بگفت مردمان همه ازجوانب برخواسته نزد او حاضرشده گفتند یا انس آنچه توگفتی ازبرای مابیان کن انس گفت از این درگذرید فائده نکرد هرچه التماس نمود ابرام بیشتر کردند چون دید که فائده نمی کند گفت برجای خود بنشینید تا بگویم و حدیثی که سبب این برص است بیان کنم چون مردمان به جای خود قرارگرفتند گفت بشنوید و بدانید که به هدیه آوردند از برای رسول خدا بساطی که از ابریشم بود از جانب مشرق از دهی که آنرا جندق گویند.

يکشنبه 1395/7/4 16:40

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

چگونه گناه نکنیم

گفتاری از مرحوم آیت الله مشکینی

»مرحوم آیت الله مشکینی درسلسله گفتارهایی اخلاقی خود، راهکارهای پیشگیرانه از افتادن انسان در گناهان ،خاصّه در گناه جنسی و انحراف جنسی را تبیین نموده که در ادامه تقدیم می شود.

 اسلام برای حفظ انسان از غریزه‌ جنسی که در غرایز مخالف شرع قرار نگیرد پیشگیری‌ها ،مراقبت‌ها و حفاظت‌هایی را تعیین کرده است به این معنا که انسان از ابتدای جوانی باید چطور محافظت بشود تا در انحرافات جنسی غرق نشود.  

پیشگیری در هفت سالگی

دسته ها : نصایح اخلاقی
يکشنبه 1395/7/4 16:35

آشنایی با ایام غدیریه

21ذیحجه

روز صدور حدیث بساط(فرش پرنده )

در روز 21ذیحجه زمانی که پیامبر صلی الله درمدینه بودند پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله فرش را پهن کرده وامیر المومنین علیه السلام ،سلمان ، ابوذر ،عمار ، ابوبکر ، عمر  ،انس ،...، برروی آن قرار داده وامیرالمومنین علیه السلام به فرش فرمان دادند که به سمت غار اصحاب کهف حرکت کندوفرش به پرواز درآمد ودر کنار غار بر زمین نشست

صحابه براصحاب کهف  سلام کردند اما هیچ جوابی نشنیدند ،امیرالمومنین علیه السلام برآنها سلام کردند اصحاب کهف باصدای فصیح جواب سلامشان را دادند وبه ولایت امیرالمومنین علیه السلام اقرار کردند و گفتند ما بجز پیامبر و وصی او علیهما السلام با کسی سخن نمی گوییم .    

  سپس با همان فرش به نزد پیامبرصلی الله برگشتند .و جریان را تعریف کردند جبرئیل آمده و این آیه نازل شد یاایها الذین آمنو اطیعوا الله واطیعوا الرسول واولی الامرمنکم

ای کسانی که ایمان آورده‏ای؟!» اطاعت کنید خدا را! و اطاعت کنید پیامبر!) خدا و اولو الامر (اوصیای پیامبر، را!. (59)

وهمه متوجه شدندکه مراد از اولی الامر ،امیرالمومنین علیه السلام ویازده فرزندمعصوم اویند واین لقب خاص اهلالبیت علیهم السلام است .

منبع :

اصول  السته عشر ص128

سوره نساء ایه 59

يکشنبه 1395/7/4 7:51

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

مناظرات امام امام باقر

 

از جله فعالیتهای علمی امام باقر(علیه السلام)، مناظره با افراد مختلف در موضوعات گوناگون است. برخی از مناظرات وی از این قرار است:

 

    مناظره امام با اسقف مسیحیان

    مناظره با حسن بصری

    مناظره با هشام بن عبدالملک

    مناظره با محمد بن منکدر

    مناظره با نافع بن ازرق

    مناظره با عبدالله بن معمّر لیثی

    مناظره با قتادة بن دعامة

 

مبارزه با اسرائیلیات

شنبه 1395/7/3 18:16

 

بسـم الله الـرحـمن الرحــیم

راویان غدیر

 

حدیث غدیر در منابع شیعه و سنی نقل شده است و برخی از بخش‌های حدیث، مانند «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» متواتر است.[۱ ] صحابه و تابعان پرشماری حدیث را نقل کرده‌اند.

 

راویان حدیث غدیر بسیارند، از جمله:

 

اهل بیت یعنی امام ‌علی(علیه السلام)، حضرت فاطمه(علیها السلام)، امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام).

 

سپس نام حدود ۱۱۰ تن از صحابه پیامبر(صلی الله) به چشم می‌خورد از جمله: عمر بن خطاب،[ ۲] عثمان بن عفان،[ ۳] عایشه بنت ابوبکر،[ ۴] سلمان فارسی،[ ۵] ابوذر غفاری،[ ۶] زبیر بن عوام،[ ۷] جابر بن عبدالله انصاری،[ ۸] عباس بن عبدالمطلب،[ ۹] ابوهریره[10] و... که تمامی آنان در محل غدیر حاضر بوده‌اند و حدیث غدیر را بدون واسطه نقل می‌کنند.

سه شنبه 1395/6/30 20:18
مهدویت امام زمان (عج)
X